Aandeel verkoop elektrische auto’s in Noorwegen stijgt naar 52%

Tesla heeft afgelopen maand in Noorwegen een recordverkoop gehad. Het is dan ook geen verrassing dat het totaal aantal verkochte elektrische auto's sterk is gestegen. Echter, niemand had verwacht dat meer dan de helft van alle verkochte auto's in december elektrisch zou zijn.

Volledig elektrisch & hybride

Het aandeel van 52% betekent dat wanneer er een auto wordt verkocht in Noorwegen, de kans groter is dat dit een plug-in hybride of volledig elektrische auto is dan een brandstofauto. De maand december is in Noorwegen altijd al een goede maand geweest voor de verkoop van elektrische auto's. Echter, is de 52% wel een significante stijging ten opzichte van de 40% van dezelfde maand in 2016.

Tesla Model S en X

In de laatste maand van het jaar waren de Tesla Model S en X de twee best verkochte auto's. Over het totaal aantal best verkochte plug-in hybride en elektrische auto's, staan de Tesla Model S en X beide in de top 10. Deze lijst wordt aangevoerd door respectievelijk de Volkswagen Golf (inclusief de e-Golf), BMW i3 en Toyota Rav4.

Top 15

Over heel 2017 kwam de verkoop van plug-in hybride en volledig elektrische auto's in Noorwegen uit op 39,2%. In 2016 was dit nog 29,1%. Van de 15 bestverkochte auto’s in 2017 waren er 5 volledig elektrisch. En hadden 13 van de 15 auto's zelfs minimaal een elektrische aandrijving.

Op de hoogte blijven?

Klik hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief van MisterGreen.