Naam nieuwste aanwinst Musk is niet Model Z maar X Æ A-Xii

Datum: 07-05-2020

Wat heeft het internet nóg meer beziggehouden dan de hoogte van het Tesla aandeel? De naam van de baby van Musk! Want waarom heet het kindje van ‘MisterTesla’ en zangeres Grimes zo en hoe spreek je het uit?

Elon Musk is vader geworden van een zoontje

Een logische vraag om te stellen: "is de naam X Æ A-Xii mannelijk of vrouwelijk?" Je zou zeggen dat de X normaal gesproken vrouwelijk is, aangezien een vrouw twee X-chromosomen heeft en de Y als mannelijk gezien wordt. Toch gaat deze vlieger in dit geval niet op: de X staat niet voor het chromosoom maar voor ‘de onbekende variabele’ die veel gebruikt wordt in de wiskunde.

Side note: de Tesla Model X is onzijdig en is een top-wagen voor zowel mannen als vrouwen! Bekijk hier de beschikbare tweedehands Model X-en (occasions).

Moeder Grimes legt de naam X Æ A-Xii uit:

Naast de wiskundige variabele, bevat de naam nog twee andere variabelen. Moeder (zangeres Grimes) legt uit:

Het moge duidelijk zijn dat Musk en Grimes goed hebben samengewerkt wat betreft het uitkiezen van de naam van hun eerste kind. X Æ A-12 is een combinatie van zaken die de twee allebei leuk vinden: van de elven-spelling en het favoriete nummer van mama, tot Musk’s voorliefde van technologie en het favoriete vliegtuig van beiden.

X Æ A-12 gewijzigd naar X Æ A-Xii

Dat er veel commentaar zou komen op de naam vanwege het feit dat het erg bijzonder is, was te verwachten. Dat Musk zich hier niks van zou aantrekken lag ook in de lijn der verwachting. Toch was Musk met zijn lieftallige genoodzaakt om de naam te veranderen, omdat volgens de Amerikaanse wet een persoonlijke naam geen nummer mag bevatten. Een logische wijziging is dan ook Xii in plaats van 12, de Romeinse benaming van 12.

Hoe spreek je X Æ A-Xii uit?

Het antwoord op deze vraag gaf Musk live op de radio bij Joe Rogan. In the Joe Rogan Experience zei Musk: "X is gewoon ‘X’, Æ is ‘Ash’ en A 12 is ‘A 12’. Dus: ‘X Ash A 12’." de Xii wordt alsnog als 12 uitgesproken.

Nederlandse leasemaatschappij MisterGreen schrijft over een baby

De een zal zich afvragen waarom een Nederlandse leasemaatschappij over een babynaam schrijft, terwijl het voor de ander volledig logisch is.

Als Tesla-specialist merken wij dat veel van onze klanten geïnteresseerd zijn in verhalen over Musk. Of het nu over de toekomstvisie van deze visionair gaat of een simpele tweet: het wereldwijde web smult ervan. Dit in combinatie met de bovengemiddelde interesse van alle collega’s van MisterGreen in het leven van Musk deed ons besluiten om deze post te plaatsen.

Of X Æ A-Xii blij is met deze blogpost (en zijn naam) is nog niet bekend.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery