De Tesla ‘Sherlock Holmes’ Sentry Mode voor het oplossen van moordpogingen

Is dit de toekomst? Tesla’s die een poging tot moord oplossen. Een politiebureau in Noorwegen zoekt Tesla-eigenaren met de Sentry Mode om een poging tot moord te kunnen oplossen. Op zondag 5 juli 2020 probeerde iemand het huis van de burgemeester van Sandefjord, een stad in Noorwegen, in de brand te steken.

Noorwegen loves Tesla

Volgens de lokale omroep zijn er tot op de dag van vandaag geen verdachten. maar daar kan snel verandering in worden gebracht, want Noorwegen heeft een hoge concentratie Tesla-voertuigen per 1000 inwoners. De kans is groot dat een Tesla die in de buurt van het huis stond geparkeerd iets heeft kunnen waarnemen. De plaatselijke politie vond het daarom een goede idee om Tesla-eigenaren in de buurt te bellen om Sentry Mode beelden aan te leveren. Zo is de Sentry Mode van hoge maatschappelijke waarde; en een beetje zoals Sherlock Holmes.

Onder (in)druk

De Sentry Mode is niet alleen goed om schade te verhalen, maar ook om daders zichzelf te laten aangeven. Bij verschillende situaties, waarbij de eigenaar van een Tesla de Sentry Mode beelden online deelde, hebben de daders zichzelf aangegeven. In andere gevallen is het al vaak gebeurd dat lokale autoriteiten daders hebben kunnen identificeren met Sentry Mode beelden. Maar dit is de eerste keer dat de politie Tesla-eigenaren met de Sentry Mode zoekt om hen te helpen bij een moordonderzoek.