Nieuw interieur voor Tesla Model S en X

Onlangs kwam het bericht naar buiten dat Tesla van plan is om het interieur van de Model S en Model X te verfrissen. Normaal gesproken verandert Tesla continu kleine details aan het interieur. Nu staat er echter een complete restyling van het interieur op de agenda. Wil je weten wat en wanneer er gaat veranderen? Lees dan vooral verder!

Wijziging interieur Tesla Model S en X

Horizontaal touchscreen

De eerste tekenen wijzen erop dat het interieur van de Tesla Model S en X meer gaat lijken op het minimalistische interieur van de Tesla Model 3. Het meest opvallende kenmerk dat de Model S en X zullen overnemen van de Model 3 is het horizontaal geplaatste touchscreen in het middenconsole. Bij de huidige Model S en X staat deze nog verticaal. Tevens zal de rand om het touchscreen veel dunner worden zoals je ziet bij moderne smartphones en televisies.

Afbeelding van bron: Electrek

Dashboard

Ook het dashboard wordt meer gelijkgetrokken met dat van de Tesla Model 3. Met name de airconditioning, die over de gehele lengte van het dashboard loopt, valt hierbij op. Ook het instrumentenpaneel achter het stuur waar onder andere je snelheid wordt weergegeven is bij het nieuwe design veel kleiner en meer verzonken in het dashboard.

Afbeelding van bron: Electrek

Overige updates

Tesla heeft ook aangegeven dat ze het verschil tussen de luxere Tesla Model S en X en de Tesla Model 3, die voor een wat grotere doelgroep is, willen vergroten. Daarom zal er in het interieur van de Tesla Model S en X gebruik gemaakt worden van luxere materialen.

Wanneer gaan de wijzigingen plaatsvinden?

Eerder werd verwacht dat Tesla aan het einde van dit jaar de grote interieur restyling zou doorvoeren. Nu lijkt het er op dat deze restyling pas in het derde kwartaal van 2019 zal plaatsvinden. Of je nu een fan bent of niet van de geplande restyling, het lijkt er dus op dat je nog genoeg tijd hebt om een Tesla te bestellen met het huidige interieur. Het huidige interieur is, vergeleken met dat van veel concurrenten, immers ook al lichtjaren vooruit.

Klik hier om direct een vrijblijvende offerte aan te vragen voor de Tesla Model S.

Wil je op de hoogte blijven van meer nieuws zoals dit rondom Tesla, elektrische auto's en MisterGreen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.