Officiële onthulling: Tesla Semi-Truck

Nadat de datum voor de officiële onthulling van de volledig elektrische vrachtwagen meerdere keren is gewijzigd, heeft Tesla nu de officiële uitnodigingen verzonden. Het evenement staat gepland voor 16 november en belooft weer een spektakel te worden. Volgens Musk zal de volledig elektrische vrachtwagen voor grote veranderingen zorgen in de zware transportindustrie.

Uitnodiging

Onlangs is Tesla begonnen met het versturen van de uitnodigingen voor de officiële onthulling van de Tesla Semi-Truck. De onthulling van de vrachtwagen stond eerst gepland voor 26 oktober. Deze is destijds uitgesteld om de aandacht volledig op de productie van de Tesla Model 3 en batterijen voor Puerto Rico te kunnen richten. De onthulling staat nu gepland voor 16 november en zal plaatsvinden bij het Tesla Design Center in Hawthorne, Californië.

Design

Op de uitnodiging is een nieuwe foto geplaatst van de vrachtwagen. Ook op deze foto is nog niet geheel duidelijk hoe de vrachtwagen er uit gaat zien. Echter voor zover het zichtbaar is, lijkt de vrachtwagen overeen te komen met de foto's die gemaakt zijn van een vrachtwagen op een testlocatie van Tesla.

Volgens eerdere berichten van Musk zal de vrachtwagen een actieradius van ongeveer 300 tot 500 kilometer hebben en zal het mogelijk zijn de vrachtwagen autonoom, coöperatief te laten rijden, ook wel bekend als 'platooning'. In dit systeem wordt de snelheid en richting door het voorste voertuig bepaald. De vrachtwagen wordt gekwalificeerd als Class 8 Vehicle, dit houdt in dat de vrachtwagen inclusief lading niet meer dan 15 tot 27 ton mag wegen. Ondanks deze klasse zal volgens Tesla de vrachtwagen te besturen zijn als een sportauto.

Masterplan

In zijn tweede masterplan heeft Elon Musk destijds al aangegeven met Tesla ook de zware transportindustrie te willen 'elektrificeren' door zich te gaan richten op volledig elektrische vrachtwagens. Het moment is daar dat Tesla het resultaat bekend zal maken!

Op de hoogte blijven?

Wil je het laatste nieuws van Tesla, MisterGreen of andere interessante onderwerpen in je mailbox ontvangen? Laat dan hier je emailadres achter.