De Tesla Model 3 Design Studio

De Tesla Model 3's die nu worden afgeleverd zijn nog steeds uitsluitend voor Tesla-werknemers en investeerders bestemd. De laatste berichten vanuit Californië suggereren echter dat Tesla de Design Studio aan het klaarmaken is voor reguliere Model 3 klanten. Amerikaanse Tesla-eigenaren die begin 2016 een vroeg reserveringsnummer hebben gekocht, kunnen zich opmaken om hun persoonlijke configuratie aan Tesla door te geven.

Levering

Het vierde kwartaal van dit jaar is begonnen en de geplande leveringen aan vroege Amerikaanse reserveringshouders komen dichterbij. Hoewel de productie van de Model 3 achter op schema lijkt te liggen, vertrouwt Tesla erop dit snel te kunnen oplossen.

Een van de eerste tekenen waaruit blijkt dat de Model 3 aan reguliere klanten geleverd gaat worden, is het feit dat Tesla haar website aan het voorbereiden is met Tesla Model 3 afbeeldingen en opties. Zodra de reguliere reserveringshouders toegang krijgen tot de configurator, zullen de definitieve bestellingen snel bij Tesla worden geplaatst.

Zoals al eerder beschreven, heeft Tesla de Model 3 leveringen opgeschroefd en kregen de werknemers en investeerders aan de Oostkust te horen dat zij aan het eind van deze maand hun Model 3 geleverd zullen krijgen. Dit is goed nieuws voor alle reguliere klanten, aangezien zij de volgende zijn.

Een printscreen van de mail die een Tesla-werknemer destijds heeft gekregen en geplaatst heeft op het Model 3 Owners Club Forum. Verwacht wordt dat de komende weken deze mail ook naar reguliere klanten zal worden verstuurd.

Configurator

Een aantal leden van de Tesla Motors Club community hebben door wat speurwerk bepaalde codes gevonden in Tesla’s algemene configurator waaruit zou blijken dat Tesla de Model 3 hieraan gaat toevoegen. Er zijn namelijk verschillende afbeeldingen naar buiten gebracht van de Model 3 in de Tesla configurator.

Deze afbeelding geeft een goede indicatie van de binnenkant van de Model 3.

De Model 3 configurator was al beschikbaar voor de werknemers en investeerders, maar de mogelijke opties waren beperkt tot het kiezen van de kleur, velgen en Autopilot functie. Nu het voor de reguliere klanten ook mogelijk wordt om hun Model 3 samen te stellen, zal Tesla de opties uitbreiden met de standaard uitvoering en standaard batterij. Op deze manier kan de auto ook worden samengesteld met de door Tesla beloofde prijs van $35.000. Verwacht wordt dat deze standaard modellen in November in productie zullen gaan.

Voordat iedereen (in Amerika) nu te opgewonden wordt, het is niet zo dat iedereen tegelijkertijd toegang krijgt tot de Design Studio. Ook dit zal, net als bij de Model S en X gefaseerd gaan. Wanneer de Design Studio wereldwijd online beschikbaar is, blijft vooralsnog onbekend.

Bestellen

Wil jij ook bij de eerste Tesla Model 3 leveringen in Nederland horen? Dat is nog mogelijk! Stel hier jouw persoonlijke configuratie samen.

Op de hoogte blijven?

Wil je het laatste nieuws over de Tesla Model 3, MisterGreen of andere interessante artikelen in je mailbox ontvangen? Laat dan hier je emailadres achter.