De Tesla Model 3: van dichterbij bekeken

Een tijdje geleden was er een Amerikaanse Tesla Model 3 bij MisterGreen op kantoor in Amsterdam. Wij verwachten dat de eerste leveringen van deze auto in Nederland begin 2019 zullen plaatsvinden. Voor de mensen die zich orienteren op een Tesla Model 3 gaan we in dit artikel dieper in op bepaalde interessante kenmerken. Tot slot nog een aantal recent vrijgegeven video's van de Tesla Model 3 en vertellen we je hoe je bij de eerste leveringen in Nederland kunt horen. Lees verder!

Tesla Model 3 exterieur

Eerder beschreven we al dat de Tesla Model 3 een perfecte, iets kleinere, meer Europese vertaling is van de Tesla Model S. Wat opvalt aan het design van de Tesla Model 3 is de minder steil aflopende daklijn waardoor het ook achterin de Model 3 prima vertoeven is. De neus van de auto is aerodynamisch vormgegeven om zo min mogelijk last te hebben van luchtweerstand. Dit komt de actieradius ten goede. De mooi vormgegeven koplampen gaan eveneens op in het design en zijn echte blikvangers.

Lakkleur

De Amerikaanse Tesla Model 3 was uitgevoerd in een pearl-white lak. De lak neigde meer naar mat of zijdeglans wit dan hoogglans wit wat de auto een sjieke uitstraling gaf. Vooralsnog zal de Tesla Model 3 in zes verschillende kleuren beschikbaar zijn die te zien zijn in de MisterGreen configurator.

Velgen

De Tesla Model 3 is beschikbaar met twee type velgen. De 18 inch Aero velgen behoren tot de standaard uitvoering. Daarnaast zijn er ook de 19 inch Sport velgen. Bekijk beide velgen hier. De zwarte velgen die te zien zijn op de foto zijn geen officiële velgen van Tesla maar ‘aftermarket’. De combinatie van een lichte lakkleur en donkere velgen geeft de Tesla Model 3 een sportief uiterlijk.

Tesla Model 3 interieur

Het interieur van de Tesla Model 3 op de foto’s was uitgevoerd met een zwart lederen bekleding en een licht houten inleg. Welke kleuren voor de stoelen en andere inleg-materialen er nog meer beschikbaar zullen zijn is nog niet helemaal zeker. Enige tijd geleden is wel deze Tesla Model 3 met wit interieur gespot. Het meest opvallende aan het interieur is wellicht het grote touchscreen dat horizontaal en iets naar voren is geplaatst. Het scherm reageert zeer snel op aanrakingen en geeft een overzichtelijk beeld.

Tesla Model 3 Walkthrough

Twee weken geleden plaatste Tesla een aantal video's op haar website. Hierbij wordt dieper ingegaan op bepaalde functionaliteiten van de Tesla Model 3 zoals het laden, automatisch parkeren en de mobile app. De Tesla Model 3 is mooi in beweging in beeld gebracht, bekijk de video’s zeker even!

Levering Tesla Model 3

De Tesla Model 3 heeft momenteel een levertijd van 1-2 maanden. Vraag hier je offerte aan en volg de stappen.