Eerste beelden Tesla Model 3 productieproces

Het productieproces van de Tesla Model 3 is niet langer geheim: Elon Musk heeft de eerste bewegende beelden via Instagram gedeeld. De korte video's laten zien hoe robots bezig zijn met het aanbrengen van laspunten en hoe de panelen van de Model 3 worden geperst. Eerder verschenen er al foto's van de zogenaamde 'Kuka Robots' die gebruikt worden.

Video's productieproces

De Tesla-oprichter laat met deze video zien dat de laatste berichtgeving over de Model 3 niet klopt. Hierin werd verondersteld dat de Model 3 alleen met de hand wordt gebouwd en dat de geautomatiseerde productielijn nog in ontwikkeling zou zijn. De productiesnelheid van de 'Kuka Robots' die de laspunten plaatsen, is teruggezet naar een tiende van de normale productiesnelheid. Op deze manier kan er op tijd worden ingegrepen wanneer er iets mis gaat in het proces. Musk: ''It is slowed down right now to confirm build consistency and so that a person can stop the robots in time if something goes wrong.''

In navolging van zijn eerste video, heeft Musk een tweede video live gezet. Op deze video is te zien op welke manier en met welke snelheid de panelen van de Model 3 worden geperst uit aluminium platen. Musk heeft deze video's op Instagram gezet om een inzicht te geven in het productieproces. Hiermee speelt Musk slim in op de speculaties dat Tesla in de 'production hell' zou blijven vastzitten.

Kuka Robots

Eerder dit jaar zijn door Tesla al verschillende foto’s naar buiten gebracht. Waaronder een foto waarop 467 nieuwe Kuka Robots te zien zijn, klaar om gebruikt te worden voor de bouw van de Model 3. En recent heeft Tesla zeldzame foto's gepubliceerd van verschillende stappen in het productieproces. Deze twee video's laten echter de eerste bewegende beelden van de bouw van de Model 3 zien.

Productie hel

In het productie en leveringsrapport van Q3, 2017 gaf Tesla aan slechts een klein deel van de geplande Model 3 productie te hebben kunnen realiseren. Echter, gaf Tesla daarbij ook direct aan zich op dit moment door de eerste periode van de S-vormige productiecurve heen te werken en dat er geen fundamentele problemen zijn met het productieproces. Musk: ''Het heet niet voor niets de productie hel''. Klik hier om het volledige statement van Tesla te lezen als antwoord op het [misleidende artikel

Op de hoogte blijven?

Wil je het laatste nieuws over Tesla, MisterGreen of andere interessante artikelen in je mailbox ontvangen? Laat dan hier je emailadres achter.