Full Self-Driving

Ervaar Full Self-Driving voor € 30,- excl. btw per maand met het meegroeimodel of voor een vast bedrag van € 85,- excl. btw per maand. Op dit moment kost de Full Self-Driving software € 7500,- incl. btw. Maar net als de verhoging van de bijtelling in 2020, zal op termijn ook de prijs van Full Self-Driving stijgen. In dit geval niet door bemoeienis van de overheid, maar vanwege marktwerking en omdat de software op termijn steeds meer kan. Bij MisterGreen kunnen klanten de Full Self-Driving software voor slechts € 30,- excl. btw per maand toevoegen aan het leasecontract in een meegroeimodel. Als er nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd aan de software, verhoogt MisterGreen het leasebedrag. Zo begin je op een laag maandbedrag en groei je met de software mee. Je betaalt pas als de technologie echt toegevoegde waarde heeft.

Wat is Full Self-Driving?

Wanneer je een Tesla least, heb je de keuze uit twee software-mogelijkheden: Autopilot of Full Self-Driving. De software van Tesla zorgt ervoor dat jouw Tesla semi-autonoom over de Nederlandse wegen rijdt. Met deze software kan je, op dit moment, het volgende:

Navigeren met Autopilot: automatisch rijden van oprit tot afrit op de snelweg, inclusief knooppunten en het inhalen van andere voertuigen op de snelweg.

Auto Lane Change: automatisch van rijbaan wisselen tijdens het rijden op de snelweg.

Autopark: zowel automatisch fileparkeren als haaks parkeren.

Smart summon: je Tesla automatisch parkeren en naar voren en achter laten rijden.

Herkennen van en reageren op verkeerslichten en stopborden.

Autopilot is de standaard (hardware 3.0), waarmee je auto automatisch kan sturen, accelereren en remmen voor andere voertuigen en voetgangers in dezelfde rijstrook. In de video kan je zien hoe geavanceerd Full Self-Driving in de Verenigde Staten is en wat er in Europa verwacht kan worden.

FAQ

Kan ik de Full Self-Driving optie ook weer stop zetten wanneer ik wil?

Nee, de upgrade is verbonden aan het voertuig, daarom is het niet mogelijk om te ‘downgraden’. Deze upgrade geldt voor de resterende looptijd van je contract. Indien je kiest voor het Full Self-Driving meegroeimodel heb je een half jaar lang bedenktijd. Je kan binnen 6 maanden dit variabele bedrag alsnog voor de resterende looptijd aanpassen naar het vaste bedrag van € 85,- per maand.

Hoe kan MisterGreen deze optie dusdanig scherp aanbieden?

Wij bieden klanten nu deze optie onder kostprijs aan omdat MisterGreen gelooft in de toekomst van autonoom rijden. Wij willen daarom een zo groot mogelijk groep laten proeven van deze technologie. Daarbij is het voor ons voordelig om in te stappen nu de aanschaf van de software nog relatief laag is. Tot slot gaan wij ervan uit dat autonoom rijden ervoor zorgt dat het aantal schades flink afneemt.

Kan ik Full Self-Driving ook een periode proberen?

Nee, Tesla biedt deze mogelijkheid op dit moment nog niet aan. Wij raden aan om zoveel mogelijk informatie te verzamelen op forums, blogs en videocontent op bijvoorbeeld Youtube alvorens de keuze te maken.

Kan het zijn dat het leasebedrag verhoogd wordt in de toekomst?

Ja, MisterGreen gelooft in de toekomst van Full Self-Driving en biedt daarom nu deze upgrade onder kostprijs aan. Bij nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen van de software gaan we gedurende de tijd je leasebedrag verhogen. Je wordt hier altijd van op de hoogte gebracht. Wil je liever Full Self-Driving tegen het vaste tarief van € 85,- per maand, dan kan dat ook binnen 6 maanden na ondertekenen van het meegroeimodel.

Wanneer krijg ik de Full Self-Driving update nadat ik akkoord ben gegaan?

Wij kunnen de volledig zelfrijdende software pas bestellen op jouw Tesla wanneer het kenteken bekend is. Aan het einde van de maand bestellen wij deze per batch bij Tesla. Het kan ongeveer 1 tot 4 weken duren voordat de software geactiveerd wordt.

Hoe zit het met de Europese wetgeving omtrent Full Self-Driving?

Op dit moment is er nog geen goedkeuring om 100% autonoom te rijden op (snel)wegen in Europa. Dit kan betekenen dat de ontwikkeling van Full Self-Driving voor gaat lopen op de Europese wetgeving en je dus een tijdje moet wachten voordat je de volledige functionaliteit kan gebruiken. We volgen alle ontwikkelingen op de voet en op het moment van een wetswijziging zal Tesla een update naar de vloot pushen zodat jij altijd up-to-date bent.

Gaat mijn bijtelling omhoog wanneer ik Full Self-Driving op mijn Tesla neem?

Nee, de optie Full Self-Driving after delivery wordt gezien als een accessoire en valt dus buiten de bijtelling. Wanneer je deze direct af fabriek koopt bij aanschaf valt hij wel binnen de fiscale waarde van de auto, dit is nu dus niet het geval.