Lage bijtelling? Laatste kans voor zekerheid levering nieuwe Tesla in 2018!

Niet alleen de Nederlandse overheid verandert de regels rondom bijtelling en belasting voor elektrische auto’s. Ook in Amerika veranderen de belastingregels. Dit heeft mogelijk invloed op de levertijd van Tesla’s die bedoeld zijn voor de Europese, en dus ook Nederlandse markt. Lees hieronder over de mogelijke gevolgen.

Amerikaans belastingvoordeel van $7.500 dreigt te verdwijnen

In november van 2017 schreef USA Today al over de nieuwe plannen van de Republikeinen om het krediet van $7.500 af te schaffen voor elektrische auto’s. Momenteel krijgen Amerikaanse kopers van bijvoorbeeld een Tesla Model 3, Nissan Leaf en Chevrolet Bolt deze nog. Als deze regeling wordt afgeschaft dan zou dit een flinke klap klap zijn voor Tesla en andere EV producenten om hun auto’s aantrekkelijker te maken voor het grote publiek.

Volledige productiecapaciteit naar Amerikaanse markt

Om ervoor te zorgen dat de grootste afzetmarkt van Tesla, de Amerikaanse markt, nog volop kan profiteren van het aantrekkelijke belastingvoordeel is het heel goed mogelijk dat de volledige productiecapaciteit van Tesla wordt gewijd aan de Amerikaanse markt. Tesla deed namelijk hetzelfde toen ook Denemarken zijn aantrekkelijke belastingregels rond elektrische auto’s had aangepast.

Gevolgen voor levertijd Nederlandse Tesla’s

Als Tesla daadwerkelijk besluit om de productiecapaciteit voornamelijk te wijten aan de Amerikaanse markt dan kan dit gevolgen hebben voor de levertijd van Tesla’s in Nederland. Momenteel wordt op de Nederlandse website van Tesla een levertijd van 3-4 maanden gecommuniceerd (nu bestellen is levering in juni). Als Tesla de focus van productie gaat verleggen naar de Amerikaanse markt dan kan de levertijd in Nederland oplopen. De komende periode kan je bij MisterGreen nog zonder problemen Tesla's bestellen die geleverd worden in 2018. Echter, is het verstandig om het risico te vermijden dat de levertijd door de veranderingen dermate oploopt waardoor leveren in 2018 niet meer mogelijk is. Hiermee vervalt dan ook de mogelijkheid om de huidige lage bijtelling van 4% over de gehele cataloguswaarde voor 5 jaar lang vast te leggen.

Onderneem daarom nu actie en geniet nog van 5 jaar lang rijden tegen een lage bijtelling in de beste elektrische auto van dit moment.

Vraag hier je offerte aan.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery