Gratis onbeperkt Superchargen is terug!

Update: Helaas heeft Tesla de optie voor gratis superchargen in juni 2020 gedeactiveerd. Er kan geen gebruik meer worden gemaakt van gratis superchargen bij een nieuwe Model S of Model X. Onze Tesla occasions hebben deze optie vaak wel. Bekijk onze occasions.

Tesla voert haar gratis onbeperkt ‘Supercharging' weer in voor nieuwe Model S- en Model X-kopers. Eerder stopte Tesla met het aanbieden hiervan. CEO Elon Musk noemde het gratis blijven aanbieden hiervan onhoudbaar. Gedurende de eerste paar jaar van het Model S- en Model X-programma was onbeperkt gratis 'Supercharging' een van de belangrijkste voordelen die Tesla haar klanten aanbood. Lees verder.

Tesla CEO Elon Musk zei dat het voordeel niet duurzaam was en hij gaf zelfs toe dat ze de stimulans eerder hadden moeten beëindigen:

“Sorry, it’s not really sustainable at volume production and doesn’t incent optimal behavior. We probably should have ended this earlier.”

Daarna voerde Tesla gratis Supercharging weer in als een stimulans om voorraadmodellen te verkopen gedurende een paar periodes vorig jaar. Een tijdlang was gratis onbeperkt ‘Supercharging’ ook gekoppeld aan het referral programma van Tesla maar ook dit werd op een gegeven moment stopgezet.

De laatste tijd kon je alleen een Tesla met gratis Supercharging bemachtigen door een tweedehands auto van Tesla te kopen of te leasen. Nu heeft Tesla deze regeling dus opnieuw weer ingevoerd voor kopers van een nieuwe Model S of X. In tegenstelling tot de vorige herintroducties van gratis onbeperkt ‘Supercharging’ lijkt er deze keer geen deadline te zijn.

Waarom?

Het opnieuw invoeren van gratis onbeperkt ‘Supercharging’ zou verband kunnen houden met de lagere verkoop van Model S en Model X in de afgelopen kwartalen. Kopers geven de voorkeur aan Tesla Model 3 en diens hogere laadsnelheden bij Superchargers. Hoewel de nieuwe Model S en Model X niet in staat zullen zijn om hetzelfde maximale laadvermogen van 250 kW te halen, zullen ze het station tenminste wel gratis kunnen gebruiken - of zit het inbegrepen bij de prijs ;).

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery