Grote leasemaatschappijen zitten aan plafond voor subsidieaanvragen EV’s

De Milieu Investeringsaftrek (Mia) is een subsidie voor allerlei duurzame doeleinden waar ook elektrische voertuigen onder vallen, zoals Tesla’s en de Jaguar I-Pace. Door een groot aantal reserveringen van deze auto’s schijnen grote leasemaatschappijen te kampen met het feit dat ze het maximum aan te vragen subsidie al hebben bereikt. Dit blijkt uit verschillende bronnen waaronder een woordvoerder van Rijksdienst van Ondernemend Nederland.

€ 4.500,- netto voordeel voor de leaserijder dreigt te verdwijnen bij grotere maatschappijen

Vooral grotere leasemaatschappijen maken zich schuldig aan het opmaken van dit potje. Aldus Ron Molendijk, directeur van leasemakelaar Autoleasecenter. Verder stelt hij:

“Een elektrische Jaguar of Tesla levert met het gebruik van de Mia al gauw een voordeel van 18 duizend euro bruto op en dat is omgerekend 4.500 euro netto voordeel voor de leaserijder. Dan gaat het hard met zo’n potje. De verwachting in de branche was dat er tot mei/juni wel Mia-budget over zou zijn voor de inzet van EV’s, maar we zijn er al nagenoeg doorheen.”

Volgens Molendijk is dit mede te danken aan het feit dat er alleen al dit jaar 900 Jaguar I-Pace zijn besteld die dit jaar in Nederland nog worden geleverd om nog gebruik te maken van de lage bijtellingsregeling van 4%*.

Bij MisterGreen nog voldoende Mia Budget voor Tesla

Omdat MisterGreen geen auto’s vooruit bestelt en op voorraad houdt, wat de grotere partijen wel doen, is er bij MisterGreen nog voldoende over van het Mia budget voor Tesla's. Grotere leasemaatschappijen zijn geneigd om grote voorraden van bijvoorbeeld de Jaguar I-Pace te bestellen zonder dat er bijvoorbeeld een daadwerkelijke aanbetaling is gedaan door een klant.

"Dat doen wij nooit. Deze Jaguars hebben nog geen snellaadinfrastructuur. Die wachten wij eerst af."

Aldus Florian Minderop, CEO & Co-founder van MisterGreen.

De grote leasemaatschappijen zetten momenteel hun Mia budget voornamelijk in op pre-orders van de Jaguar I-Pace. Hierdoor blijft er geen Mia budget over voor Tesla's.

Bestel daarom je Tesla bij MisterGreen door hier te klikken en wees zeker van je voordeel!

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery