Let op! Nog maar een paar dagen om een Tesla met lage 4% bijtelling te bestellen!

De afgelopen tijd is het onderwerp bijtelling al een aantal keer voorbij gekomen. Met name de aanstaande negatieve veranderingen rondom de bijtellingsregels voor elektrische auto’s heeft onze aandacht. In 2019 gaat het bijtellingspercentage voor elektrische auto’s namelijk drastisch omhoog. Er is nog een uitweg, maar de tijd dringt nu echt. Lees verder.

Bijtelling. Hoe zat het ook alweer?

De bijtelling kan je zien als een soort belasting voor het privégebruik van je bedrijfsauto. Onder andere op basis van de uitstoot van de auto wordt een bedrag bij je bruto maandsalaris opgeteld en vervolgens belast.

Bijtelling in 2019
In 2018 betaal je 4% bijtelling over de gehele catalogusprijs van je auto. In 2019 betaal je deze 4% alleen over de eerste €50.000,-. Over het bedrag daarboven betaal je maar liefst 22% bijtelling! Een aanzienlijke stijging waardoor je per maand €268,- (of €3.216,-) duurder uit zal zijn gedurende je leasecontract. Zie het tabel hieronder voor een voorbeeld (tip: op mobile swipe naar links om de hele tabel te zien):

Auto + jaar tennaamstellingbijtelling percentagebijtellings kosten p. maandverschil
Tesla Model S 75D 20184%€151,-€0
Tesla Model S 75D 20194%* + 22%**€419,-+ €268,-

4%: geldt alleen voor de eerste €50.000,- van de cataloguswaarde
22%
*: geldt voor bedragen boven de €50.000,-

Tijd = geld

Belangrijk hierbij is dat de auto in 2018 te naam wordt gesteld om binnen de lage 4% bijtellingsregeling te vallen. “Tijd zat!” denk je dan misschien. Dat is helaas niet zo. Volgende week zondag 15 juli sluit Tesla namelijk de bestellingen voor dit jaar. Dat betekent dat je op het moment van schrijven dus nog maar 10 dagen hebt om een Tesla met lage bijtelling te bestellen (wil je het actuele aantal dagen zien dat je nog hebt om een Tesla met lage 4% bijtelling te bestellen? Klik hier). Aangezien 15 juli een zondag is kan je voor de zekerheid je bestelling niet later dan volgende week vrijdag de 13e (what’s in a date?) plaatsen om nog te profiteren van 5 jaar lang lage 4% bijtelling.

KLIK HIER (en bespaar jezelf €3.216,- p. jaar EN rijd in een gloednieuwe Tesla!)

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery