Leveringen Tesla Model 3 nemen toe

Steeds meer Tesla Model 3's worden afgeleverd bij hun eigenaar. Dat zijn op dit moment alleen Tesla-werknemers en investeerders. Vanaf het moment dat de leveringen zijn begonnen in juli dit jaar, krijgen zij als eerste hun auto geleverd. Hierna zullen de leveringen aan de Amerikaanse reservering houders beginnen. Internationale leveringen volgen later.

Planning

Tesla heeft zich destijds als doel gesteld om in het derde kwartaal van 2017, 1.500 Model 3's per maand af te leveren. Gebaseerd op data die Electrek heeft verzameld, lijkt Tesla aardig op schema te liggen. Tesla heeft haar werknemers door het hele land laten weten dat zij hun Model 3 geleverd zullen krijgen. Ook heeft er een Model 3 buiten het initiële leveringsgebied, Californië, rondgereden.

Een lezer van Electrek die bij Tesla's hoofdkantoor in Palo Alto was, zag tientallen Model 3's klaarstaan om afgeleverd te worden. En ook bij de fabriek in Fremont werden meerdere modellen gespot die klaarstonden voor aflevering. Tevens is er laatst zelfs een Model 3 gespot in Europa (Nederland!).

Ervaringen

De vroege eigenaren van de Model 3 delen weinig over de auto en hun rijervaring met de buitenwereld. Dit is ook niet zo gek, aangezien het allemaal werknemers en 'insiders' zijn.

Bovendien is door Tesla ook gevraagd aan de eigenaren of zij de auto niet openbaar willen 'reviewen' en te veel details over de auto naar buiten willen brengen. Dit is door een van de vroege eigenaren ook wel een 'Friend-DA' genoemd, in plaats van een 'non-disclosure agreement' (NDA).

Een twitterbericht van een vroege eigenaar van de Model 3.

Ondanks dat er op dit moment nog weinig rijervaringen naar buiten komen, lijkt dit binnenkort toch wel te gaan gebeuren. Als Tesla zich aan de productie planning houdt, dan zal de levering aan de reguliere klanten in Amerika namelijk vanaf volgende maand al kunnen beginnen.

Kosten Tesla Model 3

Ben je benieuwd naar de kosten van een Tesla Model 3? Maak hier eenvoudig een berekening!

Op de hoogte blijven?

Wil je het laatste nieuws over de Tesla Model 3 en MisterGreen in je mailbox ontvangen? Laat dan hier je emailadres achter!