Minder voordelige bijtellingsregeling maar toch meer elektrische auto’s verkocht

Ondanks de nieuwe bijtellingsregels voor elektrische auto’s zijn er toch meer dan twee keer zoveel EV’s verkocht. Vanaf 1 januari geldt er geen 4% bijtelling meer over de gehele fiscale waarde maar alleen nog tot de eerste €50.000,-. Voor bedragen daarboven geldt 22% waardoor je soms op een gecombineerd bijtellingstarief uitkomt. In het eerste kwartaal van 2019 zijn er echter toch meer dan twee keer zoveel elektrische auto’s verkocht dan in het eerste kwartaal van 2018. Waar ligt dit aan?

Blijkbaar toch niet allemaal subsidietrekkers…

In het eerste kwartaal van 2019 zijn er 8.600 volledig elektrische auto’s verkocht. In het eerste kwartaal van 2018 waren dit er nog (maar) 3.900. Een flinke stijging, ondanks dat mensen nu toch wat meer bijtelling betalen voor hun elektrische auto. Het veel gehoorde geluid dat mensen alleen een elektrische auto rijden voor de subsidie blijkt dus niet juist.

Tesla Model 3

Wanneer we kijken naar de diagram kan de groei ondanks de nieuwe bijtellingsregels bijna helemaal worden verklaard door het succes van de Tesla Model 3. Van de Tesla Model 3 zijn er in het eerste kwartaal van 2019 bijna drie keer zoveel auto’s verkocht dan van de Nissan Leaf die op nummer twee staat. Ook wij merken dat er veel vraag is naar de Tesla Model 3. Met name de Tesla Model 3 Standard Range Plus is populair aangezien deze met een fiscale waarde van €47.800,- nog geheel profiteert van 4% lage bijtelling. Jij kan hier ook van profiteren door een vrijblijvende offerte aan te vragen bij MisterGreen.

Tweede kwartaal

Het tweede kwartaal nadert zijn einde. Ook dit kwartaal beloven de verkoopcijfers van de Tesla Model 3 alle verwachtingen te overtreffen. Zoals altijd zal Tesla ook nu weer tegen het einde van het kwartaal haar afleveringen inplannen. In het eerste kwartaal zijn er ontzettend veel Model 3's afgeleverd en zat Tesla zelf gezegd in een "delivery Hell". Ongetwijfeld heeft Tesla hier veel van geleerd en zal dit nu een stuk gestroomlijnder verlopen. Net als in het eerste kwartaal zal MisterGreen Tesla wederom ondersteunen bij de afleveringen van de Tesla's! Houd ons blog in de gaten om hier meer over te weten te komen.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery