MisterGreen start coffee corners bij haar snellaadstations langs de snelweg

Het door de Minister van Infrastructuur en Milieu gevoerde beleid dat dergelijke voorzieningen niet zijn toegestaan bij laadstations langs de snelweg is vandaag met een rechterlijke uitspraak vernietigd. Snelladen met je elektrische auto langs de snelweg wordt daarom een heel stuk aangenamer. Want naast snelladen is MisterGreen komend jaar van plan om aangename coffee corners te plaatsen naast haar stations, uiteraard inclusief toilet.

Het plan is vandaag een stuk concreter geworden nadat Fastned, met dezelfde concessie, vandaag door de Raad van State in het gelijk is gesteld in haar hoger beroep tegen de Nederlandse Staat. Het betrof het besluit van de Minister van Infrastructuur en Milieu waarin Fastned een vergunning wordt geweigerd voor een shop en toiletten bij haar laadstations.

MisterGreen Fastcharging Network

De zaak betrof twee laadstations langs de snelwegen A2 en A7 bij verzorgingsplaatsen Velder en De Horn maar heeft gevolgen voor alle laadstations langs de snelweg. Zo ook alle 20 snellaadstations van MisterGreen, veelal in de Randstad. Dit is een grote stap richting volwaardige laadstations waar elektrische rijders tijdens het laden ook van een kop koffie en een broodje kunnen genieten. MisterGreen en Fastned hopen dat de Minister door deze duidelijke uitspraak medewerking zal verlenen aan snelle realisatie van deze voor elektrische rijders belangrijke voorzieningen. Dit is hard nodig gezien het explosief groeiende aantal elektrische auto’s en laadsessies langs de snelweg. De Nederlandse Staat heeft als doel gesteld dat alle nieuwe auto’s vanaf 2030 emissievrij zijn. Volwaardige snellaadstations dragen bij aan deze doelstelling.

“We vinden het jammer dat het zo lang heeft geduurd maar we zijn zeer verheugd dat de rechter nu gesproken heeft. We zijn niet verbaasd door de uitspraak van de rechter. Wij kunnen nu een goede, verzorgde en complete snellaad dienst voor elektrische auto’s aanbieden direct aan de snelweg.”
Mark Schreurs
CEO MisterGreen