MisterGreen heeft al meer dan 10.000 ton CO2 bespaard in Nederland

Onlangs presenteerde Tesla haar ‘impact report’. In dit rapport staan de onderzoeksresultaten van de impact die Tesla’s producten en operaties hebben op het milieu. Een van de grootste claims in het rapport is dat Tesla's vloot van meer dan een half miljoen voertuigen heeft bijgedragen aan het voorkomen van de uitstoot van 4 miljoen ton CO2 in de atmosfeer. MisterGreen verzorgt in Nederland de lease voor zo’n 1500 Tesla’s die gezamenlijk al zo’n 90 miljoen kilometer hebben gereden. Hierdoor is MisterGreen verantwoordelijk voor een CO2 besparing van meer dan 10.000 ton in Nederland! Dit staat gelijk aan zo’n 5 olympische zwembaden vol met diesel!

Nog lang niet klaar...

MisterGreen is al sinds 2008 aan de weg aan het timmeren om haar missie te voltooien. Dit gaat de goede kant op maar het einde is nog niet in zicht. Mark Schreurs van MisterGreen:

“Onze missie is om niet te rusten voordat het gebruik van fossiele brandstoffen verdwenen is. Deze besparing is een mooie tussenstand die aangeeft dat we goed op weg zijn maar we hebben nog grotere ambities binnen en buiten Nederland!”

Niet alleen elektrische auto’s

Niet alleen de besparingen van de auto’s van Tesla zijn in het onderzoek meegenomen. Ook de effecten op het milieu van de Superchargers, ‘winkels’ en de energievoorziening en -gebruik binnen het bedrijf zijn meegenomen in het onderzoek. Zo heeft Tesla nu al bij elkaar 3,5 GW aan zonnepanelen geïnstalleerd. Zie het overzicht hieronder.

Tesla Impact Report2-1

Visie van MisterGreen

Net als Tesla is MisterGreen meer dan alleen een leasemaatschappij voor elektrische auto’s. Zo heeft MisterGreen haar eigen snellaadnetwerk langs belangrijke snelwegen in Nederland. Deze snellaadstations zijn voorzien van zonnepanelen en wekken zo 100% duurzame energie op. Daarnaast heb je bij MisterGreen ook de mogelijkheid om je auto te delen met anderen waardoor de bezettingsgraad van één auto enorm wordt verhoogd. Dit is veel duurzamer dan wanneer iedereen zijn eigen auto bezit. Naast deze ondernemingen is MisterGreen nog meer van plan. Stay tuned!

Link naar Tesla's Impact Report? Klik hier.