MisterGreen ''Into the Wild''

Jaarlijks organiseert MisterGreen een inspirerende trip voor het hele team. Dit zijn teamuitjes met een unieke, positieve en leerzame betekenis. Het team van MisterGreen bestaat uit gepassioneerde EV en duurzaamheids-fanaten, waarbij voor een ieder geldt dat het werken bij MisterGreen meer behelst dan enkel het vakgebied. Het uiteindelijke doel waaraan iedereen bij MisterGreen bijdraagt, is het versnellen van de transitie naar duurzame mobiliteit in Nederland. En met deze achterliggende gedachte zijn er vanuit MisterGreen al meerdere trips georganiseerd.

Noordkaap & Fremont

In 2015 zijn we als een van de eersten met twee Tesla's naar de Noordkaap gereden. Niet alleen omdat dit voor onszelf een ontzettend leuke uitdaging was, maar ook om aan te tonen dat 'range anxiety' ongegrond is. Tijdens een volgende trip hebben we met het team de Tesla-fabriek in Fremont (Californië) bezocht.

"Disconnect to Reconnect"

Tijdens de meest recente trip zijn we in Nederland gebleven. Ook deze keer had MisterGreen-oprichter Florian weer een teamuitje bedacht met een diepere betekenis. Met het doel om weer te 'reconnecten' met jezelf en met elkaar, ging het MisterGreen-team naar de eerste NATUURLIQ locatie op de Utrechtse Heuvelrug.

NATUURLIQ heeft verschillende locaties waar je volledig tot rust kunt komen. Oprichter Arthur Minderop geeft aan dat dat hij gelooft dat je veel effectiever, creatiever en vooral ook weer geïnspireerd wordt als je erop uit gaat in de natuur. Bij NATUURLIQ kom je op mooie plekken in de natuur waar je helemaal kunt opladen, echt met elkaar kunt zijn en los bent van de dagelijkse routine.

Deze visie past precies in het beeld dat MisterGreen-oprichters Mark en Florian voor de teamuitjes van MisterGreen voor ogen hebben. De NATUURLIQ locatie was uitstekend uitgerust om met het team van 12 personen te verblijven. Er waren verschillende workshops georganiseerd. Lekker houthakken en vuurmaken bleek voor ontlading en onstapping te zorgen. Een goede basis om weer echt tot jezelf en elkaar te komen.

Florian: "We hadden als team met elkaar afgesproken om de telefoons in te leveren en twee dagen zonder alcohol door te brengen." Zonder deze afleidingen werden er rondom het kampvuur geweldige intieme en dierbare gesprekken gevoerd. Dit was fantastisch!

Tijdens het verblijf zijn we compleet in de watten gelegd door gastheer Arthur en gastvrouw Laura. Lekkere ontbijtjes, lunch, een BBQ en nog veel meer.

Tim: "In deze fantastische omgeving waren we er even helemaal uit en konden we echt weer tot rust komen."

Houthakken en vuur maken

Vuurman Marco Jordan nam ons mee in de wereld van houthakken vuur maken. Om ons te laten ervaren hoe het werkt liet hij ons alles zelf doen. We beseften ons weer even dat vuur de oudste energiebron op aarde is. Ons oerinstinct kwam naar boven. Dat vuur maken door middel van een vuursteen vroeger een primaire levensbehoefte was, is nu vooral gewoon fantastisch om te doen.

Natuurbeleving

Onder leiding van Way of Nature - een community met als doel om onze relatie met de innerlijke natuur, de natuur om ons heen en 'Sacred Nature' te verdiepen - ging MisterGreen de natuur in. Dit vanuit de overtuiging dat je pas de natuur om je heen zult behouden, hoeden en respecteren als de relatie met de innerlijke natuur verandert. Door een tijdje alleen in de natuur te zijn kwamen er persoonlijke natuurbelevingen naar boven.

Floris "De Nature Quest gaf me de inzichten hoe we onze zintuigen kunnen gebruiken om te verbinden met de natuur en daardoor met elkaar en onszelf."

Training geweldloos communiceren

Wanneer je beter in verbinding staat met jezelf en de natuur heb je automatisch meer vertrouwen in jezelf. En iemand die vertrouwen heeft in zichzelf is beter in staat met anderen te communiceren, ook in zakelijke zin. De coaching sessie 'geweldloos communiceren' werd gegeven door Anneke Huizinga van Coach020 en was gericht op het overbrengen van je standpunt op een respectvolle manier.

Tim: "Wat ik in de natuur heb geleerd, kan ik toepassen op de werkvloer."

Een brief aan jezelf

Na 2 dagen intensief samen doorgebracht te hebben is het fijn om een moment voor jezelf te creëren om je ervaringen en gedachten op papier te zetten. Het idee van de brief aan jezelf is dat je opschrijft wat je mee wilt nemen en wat je achterlaat.

Deze brief stuurt NATUURLIQ na een half jaar naar je op, zodat je kunt teruglezen wat je toen hebt ervaren. Op deze manier word je eraan herinnerd of je nog op het toen beoogde pad zit.

Ervaring

Ondanks dat sommige workshops best wel intensief waren, gaf iedereen aan deze dagen zeer tot rust te zijn gekomen, weer echt even 'gereconnect'. Ook deze trip was een heerlijke en bijzondere ervaring! Het hele team is hierdoor zowel fysiek als mentaal weer in topconditie.

Op de hoogte blijven?

Wil je het laatste nieuws over MisterGreen of andere interessante artikelen in je mailbox ontvangen? Laat dan hier je emailadres achter.