Musk komt belofte na: goedkoopste Model 3 beschikbaar in VS

Eerder schreven we al over de mysterieuze tweets van de Tesla baas. Toen dachten wij zelf nog aan de aankondiging van de Tesla Model Y maar blijkbaar wilde Elon Musk eerst zijn belofte waarmaken. Gisteravond (onze tijd) kondigde hij de start van de verkoop aan van de langverwachte Tesla Model 3 voor een prijs van $35K.

Tesla Model 3 instapmodel

Bij de eerste aankondiging van de Tesla Model 3 in maart 2016 beloofde Elon Musk dat de prijs zou starten op $35.000,-. De eerst geproduceerde en geleverde Long Range uitvoeringen van de Tesla Model 3 waren echter allemaal duurder. Deze strategie, om te beginnen met duurdere modellen, is allemaal onderdeel van Musk’s masterplan en na 3 jaar maakt hij nu zijn belofte waar. Gisteravond startte de Amerikaanse verkoop van de Tesla Model 3 Standard Range Rear-Wheel Drive met een prijs van $35.000,-. Zoals de naam doet vermoeden is dit instapmodel achterwielaangedreven. De actieradius is omgerekend 350 km (WLTP). Wij schatten dat dit ongeveer 280 echte kilometers zou zijn. Daarnaast zijn met name de opties voor het interieur een stuk minder luxe dan voor de huidige te bestellen Tesla Model 3’s. Zie de afbeelding hieronder.

Overzicht te bestellen Model 3’s (VS)

In de Verenigde Staten zijn nu de volgende uitvoeringen van de Tesla Model 3 te bestellen:

Rear Wheel Drive:

  • Standard Range: 350 km, $35k (nog NIET beschikbaar in NL)
  • Standard Range Plus: 380 km, $37k (nu beschikbaar bij MisterGreen)
  • Mid Range: 420 km, $40k (nog NIET beschikbaar in NL)
  • Long Range: 520 km, $43k (onzeker komst naar NL)

All Wheel Drive:

  • Long Range AWD: 500 km, $47k (nu beschikbaar bij MisterGreen)
  • Performance AWD: 500 km, $58k, 0-100 km/u in 3.2s! (nu beschikbaar bij MisterGreen)

Beschikbaarheid in Nederland

Het is nog niet duidelijk wanneer de overige uitvoeringen van de Tesla Model 3 ook in Nederland beschikbaar zullen zijn. Aangezien de leveringen van de vierwielaangedreven Long Range en Performance uitvoeringen pas zijn begonnen verwachten wij niet dat dit op korte termijn zal zijn.

Ben jij geïnteresseerd in het instapmodel van de Tesla Model 3? Laat dan hier je emailadres achter. Dan ontvang je straks als eerste bericht zodra deze bij MisterGreen beschikbaar is en mis je niets!