Nieuw design Tesla Superchargers

Tesla gaat haar wereldwijde netwerk van Superchargers opnieuw uitbreiden. Compacte en efficiënte Superchargers zullen geplaatst worden in dichtbevolkte steden. In Amerika zal Tesla zich eerst richten op steden als Chicago en Boston. Deze nieuwe Superchargers zullen 72 kW aan elektriciteit leveren en zijn ongevoelig voor het aantal auto’s die aan de aangrenzende laders staan.

Superchargers in de binnenstad

Het nieuwe design van deze Superchargerstations maakt het mogelijk de auto snel op te laden in dichtbevolkte steden. Volgens Tesla zal de gemiddelde laadtijd bij deze stations ongeveer 45 minuten zijn. Door de laadstations te plaatsen in de buurt van supermarkten, winkelcentra en andere bezienswaardigheden nabij het stadscentrum, wordt het gemakkelijk voor bestuurders om het laden te combineren met andere bezigheden en zo geen kostbare tijd kwijt te zijn.

De nieuwe laadstations in de binnenstad zijn vooral gericht op bestuurders die in appartementen wonen en geen eigen garage hebben waar zij hun auto kunnen opladen.

''We zullen doorgaan met het uitbreiden van ons laadnetwerk, zodat Tesla bestuurders te allen tijde overal betrouwbare toegang hebben tot een laadstation waar ook ter wereld.''

Ook in Australië heeft Tesla aangegeven het Superchargenetwerk te zullen gaan uitbreiden. Op dit moment heeft Australië een Supercharge-route langs de Oostkust en deze zal worden verlengd richting het Westen, daar waar Tesla ‘s werelds grootste energieopslag project heeft gepland.

Visie

Het nieuwe design van de stedelijke Superchargestations is opnieuw een voorbeeld van Tesla's visie en de manier waarop Tesla het laadnetwerk wil uitbreiden. Op deze manier blijft het voor Tesla bestuurders mogelijk om overal ter wereld een laadstation te bereiken.

Op de hoogte blijven?

Wil je het laatste nieuws over Tesla, MisterGreen en andere interessante onderwerpen in je mailbox ontvangen? Laat dan hier je e-mailadres achter.