Halverwege oktober maakte Tesla bekend te beginnen met de productie van een nieuwe, goedkopere variant van de Tesla Model 3. De prijs van deze Model 3 met ‘mid-range’ batterij ligt omgerekend op zo’n €40.000,-. De aankondiging van deze derde batterij variant komt onverwacht. Eerder was de Tesla Model 3 alleen beschikbaar met de standaard en ‘long-range’ batterij. Lees verder.

UPDATE: Inmiddels heeft Tesla aangekondigd de Mid-Range voorlopig niet te leveren. De Standard Range Plus is inmiddels wel te bestellen.

Tesla Model 3 'mid-range' specificaties

Deze nieuwe ‘mid-range’ Tesla Model 3 vult het gat op tussen de variant met standaard en ‘long-range’ batterij. De variant met standaard batterij heeft een actieradius van 350 kilometer en de ‘long-range’ variant zo’n 500 kilometer. De zojuist gepresenteerde ‘mid-range’ variant heeft een actieradius van 420 kilometer. Ook zal deze nieuwe variant voorlopig nog uitsluitend verkrijgbaar zijn met achterwielaandrijving. De ‘long-variant’ is ook beschikbaar met vierwielaandrijving.

Zie het tabel hieronder voor vergelijkingen tussen de verschillende versies:

UitvoeringAcceleratie 0-100 (km/u)Topsnelheid (km/u)Actieradius
Model 3 ‘mid-range’ (RWD)5,6200420
Model 3 ‘long-range’ (RWD)5,1225500
Model 3 ‘long-range’ (AWD)4,5233500
Model 3 Performance (AWD)3,3250500

Tesla Model 3 bestellen

MisterGreen heeft direct nadat de eerste Tesla Model 3 werd gepresenteerd in 2016 een aantal Tesla Model 3’s gereserveerd. Er zijn nog steeds vroege reserveringsnummers beschikbaar. Klik hier om een offerte aan te vragen voor de Tesla Model 3. Uiteraard zullen wij ook deze nieuwe ‘mid-range’ variant gaan aanbieden. Wanneer je nu een Tesla Model 3 bij MisterGreen besteld ben je verzekert van een vroege levering. Na het bestellen kan je nog je configuratie aanpassen.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery