Megapacks Tesla gebruikt voor een zonneproject in Californië

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 17-10-2023, om 11:05 uur

Tesla's Megapacks worden gebruikt voor het opslaan van energie voor een groot zonneproject in Zuid-Californië, met een capaciteit van 250 MW/1 GWh aan energieopslag, oftewel genoeg om jaarlijks 207.000 huizen van stroom te voorzien.

In een persbericht op dinsdag kondigde Intersect Power het Oberon Solar and Storage-project aan, gelegen in Riverside County, Californië. Naast de vele Megapacks, die worden geproduceerd op de Tesla-locatie in Lathrop, Californië, heeft de site ook een zonnearray met een capaciteit van 679 MWp/500 MWac voor het opwekken van energie.

Oberon-project

Het Oberon-project is veel meer dan een nieuwe bron van schone energie voor Californië. Het is ook een casestudy over hoe de schone-energie-industrie de voordelen van projecten kan maximaliseren door prioriteit te geven aan binnenlandse toeleveringsketens en vakbondswerk om ervoor te zorgen dat de voordelen van de overgang naar schone energie worden ervaren door alle Amerikanen," zei Sheldon Kimber, CEO van Intersect Power.

Dit project toont aan dat Intersect blijft pionieren met inkoopnormen voor onze industrie die voldoen aan de visie van de IRA en transformerende projecten voor schone energie levert die een verschil maken in de diepe decarbonisatie van onze economie.

U.S. Inflation Reduction Act

Het project is ook in lijn met de U.S. Inflation Reduction Act (IRA) door het gebruik van in de VS geproduceerde hardware, waaronder zonnemodules gebouwd door First Solar, NX Horizon slimme zonnetrackers en Amerikaans staal. In de verklaring staat ook dat het meer dan 930 geschoolde vakbondsbanen heeft gecreëerd tijdens de piekconstructie van de site, met werknemers van California LiUNA Local 1184, IBEW Local 440 en anderen uit de lokale omgeving.

Het benadrukt ook de inspanningen van het Desert Renewable Energy Conservation Plan van het Bureau of Land Management (BLM), dat samenwerking omvatte tussen de federale overheid, natuurbehoudsorganisaties, inheemse Amerikaanse stammen, bedrijven voor hernieuwbare energie, commissies voor nutsbedrijven en het publiek.

Via het programma wees het Bureau meer dan 10 miljoen acres aan voor behouds- en recreatiegebieden, met de focus op de ontwikkeling van hernieuwbare praktijken voor het gebied.

"De voltooiing van het Oberon Solar Project onderstreept het engagement van het Bureau of Land Management voor verantwoorde energieontwikkeling in de richting van een koolstofvrije energiesector," zei Karen Mouritsen, directeur van het BLM in Californië. "Dit project is een ander voorbeeld van het vastberaden engagement van het Bureau voor de bevordering van hernieuwbare energie en het prioriteren van een gezondere planeet."

Gebruikt voor energie opslag

Tesla's Megapacks zijn gebruikt voor verschillende energieopslagprojecten, recentelijk ook voor een kleinschaliger toepassing met een enkele eenheid bij de waterzuiveringsinstallatie in San Luis Obispo, Californië. Het bedrijf heeft de technologie ook ingezet in veel gebieden in Australië en op verschillende andere locaties over de hele wereld.

Meer Tesla nieuws