Tesla heeft al laten zien dat er ontwikkelingen worden gemaakt als het gaat om de grootte van het design en het prijskaartje van hun modellen. Zo is de Model 3 al een stuk compacter dan de Model X en de Model S en het prijskaartje is een stuk vriendelijker, waardoor het model voor meer mensen bereikbaar is. Niet voor niets zijn er al meer dan 400.000 aanbetalingen verricht op de Model 3. Maar Tesla is nog niet klaar met ‘krimpen’. Er zijn plannen voor een nog kleinere en goedkopere Tesla!

 

Tesla Masterplan

Tien jaar geleden schreef Tesla eigenaar Elon Musk zijn unieke ‘Tesla Masterplan’. Het grote succes van het merk zou doen vermoeden dat dit plan uit eindeloos veel pagina’s bestond, maar niets is minder waar. Elon Musk schreef zijn masterplan in slechts 37 woorden, namelijk als volgt:

 

-      Bouw een sportwagen.

-      Gebruik dit geld om een betaalbare auto te bouwen.

-      Gebruik dit geld om een nog meer betaalbare auto te bouwen.

-      Werk ondertussen aan bredere opties voor het opwekken van elektriciteit.

-      Vertel het aan niemand.

 

Interview met Elon Musk

Onlangs deelde Elon Musk in een interview in Oslo mede dat de trend die nu te zien is onder de Tesla modellen naar alle waarschijnlijkheid zal worden voortgezet in de toekomst. Er werd een start gemaakt met de grote Model S, waar een flink prijskaartje aan hing, waarop de Model X werd gepresenteerd, welke wat compacter en voordeliger was. De Model 3 is in vergelijking tot de Model X wederom compacter en goedkoper.

 

In het interview gaf Elon Musk aan dat het zeker niet uit te sluiten is dat het volgende model nóg goedkoper is. Doel is dan ook om de auto beschikbaar te maken voor een steeds groter publiek, en dan moet de prijs omlaag. Hieronder is het interview te zien: https://www.youtube.com/watch?v=HaJAF4tQVbA

 

Planning van Model X en Model 3

Bij MisterGreen Electric Lease stromen de reserveringen voor de Tesla Model 3 al binnen. “Fans van Tesla kunnen bijna niet wachten op dit unieke model, maar zullen toch nog ‘even’ geduld moeten hebben. Volgens de planning van Tesla komt de Model 3 pas in het jaar 2018 naar Nederland. De Model X mogen we wel al binnen een aantal maanden in ons land verwachten, gegarandeerd al in dit jaar.” aldus Mark Schreurs van MisterGreen.