Banden (-slijtage)

Bandencontrole: spanning, uitlijning en slijtage

Banden controleren? Met de juiste bandenspanning rij je veiliger en zuiniger. Het is daarom belangrijk om regelmatig de banden te controleren. In het instructieboekje van je auto staat de juiste bandenspanning vermeld. De meeste luxe auto's zijn tegenwoordig voorzien van een bandencontrolesysteem, TPMS. TPMS controleert tijdens het rijden de bandenspanning, raadpleeg het instructieboekje of je auto voorzien is van een TPMS systeem.

Trekken of scheve slijtage? Als je merkt dat de auto één kant op trekt, of  de banden slijten scheef, maak dan een afspraak met één van onze bandenspecialisten om de auto uit te laten lijnen.

Trillend stuur? Niets is vervelender dan een trillend stuur. Vaak kan dit worden opgelost door de banden te balanceren. Maak hiervoor een afspraak bij één van onze bandenspecialisten.

Gladde banden? De banden worden door de bandenspecialisten vervangen wanneer het profiel minder dan, of gelijk is aan 2 millimeter (de wettelijke vervangingsnorm is 1,6 millimeter). 

Lekke band? Als je gestrand bent met een lekke band kan je contact opnemen met de MisterGreen Alarmcentrale: +31(0)20 651 5143.

 

Voor het vervangen van de banden, uitlijnen of balanceren kan je terecht bij één van de vestigingen van Kwikfit, Profile tyrecenter of Euromaster.