De lage productie van de Model 3 in combinatie met de wereldwijde vraag van ruim 400.000 reserveringhouders, heeft geleid tot een zeer unieke vraag en aanbod verhouding. Zoals kan worden verwacht kunnen de gelukkigen, die de Model 3 als eerste geleverd krijgen, de auto met een flinke winst door verkopen. En het moment is daar! Voor het eerst wordt er een 'gebruikte' Tesla Model 3 aangeboden op de Amerikaanse advertentie website Craigslist. Prijskaartje? Voor slechts $150.000 doet de huidige eigenaar er afstand van.

De Model 3 (VIN#209) is afgelopen nacht door een Tesla werknemer op Craigslist gezet vanuit Santa Cruz (Californië). Klik hier om de advertentie te bekijken.

Op dit moment zijn Tesla-werknemers en investeerders nog de enigen die een Model 3 geleverd hebben gekregen. De Model 3 leveringen aan reguliere klanten zijn later deze maand ingepland.

Tesla zag deze situatie aankomen en heeft haar werknemers en investeerders in eerste instantie aangegeven dat de auto ''binnen de familie moet blijven en niet mag worden verkocht voor een meerprijs''. Het was niet duidelijk of en hoe Tesla dit zou kunnen opleggen aan de eerste eigenaren, aangezien zij technisch gezien geen eigenaar meer zijn van de auto.

De Tesla werknemer biedt de auto met $150.000 aan voor bijna drie keer de aanschafwaarde van $56.000, gezien de configuratie van deze auto. Hij geeft zelf aan niet precies te weten voor welke prijs hij de auto moet aanbieden en wacht dan vooral ook de vraag naar de auto af.

''I am not really sure how to price the car but it is in obvious demand. I understand the curiosity but serious offers only please.''

Wij zijn heel benieuwd hoe dit zal verlopen en wat dit zal betekenen nu steeds meer auto’s geleverd gaan worden.

Het blijkt dat de link inmiddels is verwijderd van de advertentiewebsite. Heeft Tesla hier toch maatregelen getroffen, of was dit weer een sterke marketingstrategie van Elon Musk?

Bestellen?

Wil jij ook een Tesla Model 3? Stel nu jouw configuratie samen!

Op de hoogte blijven?

Wil je het laatste nieuws over Tesla, MisterGreen of andere interessante artikelen in je mailbox ontvangen? Laat dan hier je emailadres achter.