Rijden in de Tesla Model 3

Joseph Torbati, die we onder andere kennen van zijn Tesla Model 3 video's op ons Blog deel 1, is weer met iets nieuws gekomen! Nadat hij in zijn eerste video's een gedetailleerde analyse geeft over het interieur en exterieur van de Tesla Model 3, blijft er nog maar een ding over: rijden! Joseph laat in deze video zien hoe hij het rijden in de Tesla Model 3 ervaart.

Rijervaring

In deze laatste video gaat Joseph in op verschillende rijaspecten van de auto, waaronder Tesla's adaptieve cruise control, het regeneratief remmen, de Autopilot functie en het gebruik van het 15'' touchscreen scherm.

Voordat Joseph gaat rijden valt het op dat hij de deur vrij krachtig moet dichttrekken. Dit kan het gevolg zijn van het feit dat de Model 3 een zeer sterke constructie heeft om de veiligheid te garanderen.

De Model 3 waarin hij rijdt heeft een lange-afstand batterij en premium uitvoering. Tijdens het rijden geeft Joseph aan dat de auto zeer direct reageert en sportief aanvoelt. In de 'sport' stand voelt het sturen relatief zwaar aan, toch blijft de auto zeer gevoelig reageren. Ook de ophanging van de auto doet 'stug' aan als die van een sportauto. En ondanks dat deze Model 3 geen performance uitvoering is, heeft de auto een snelle acceleratie.

Autopilot

Waar bij de Model S en X de Autopilot functie links van het stuur ingeschakeld kan worden, is deze bij de Model 3 naar de rechterkant verplaatst. Je kunt de rij-assistentie activeren door de 'schakelpook' helemaal naar beneden te duwen. Tijdens het rijden blijkt dat sommigen van de Autopilot functies nog steeds in ontwikkeling zijn en hierdoor niet beschikbaar zijn. Deze zullen waarschijnlijk de komende tijd via updates geactiveerd worden.

15'' Touchscreen

Aangezien verschillende features van de auto door middel van het scherm bedient worden, verschijnen deze tijdens het navigeren op het scherm. Het blijkt dat bijvoorbeeld de airco en muziek bediening vóór de kaart (navigatie) komen te staan, hierdoor kan het zijn dat de kaart niet volledig wordt weergegeven.

Op het moment dat het donker wordt, schakelt het scherm over op een nachtversie. Waarbij onder andere de weergave van de navigatie verandert, zodat je altijd optimaal zicht hebt op het scherm.

De volledige video kun je hier bekijken.

Bestellen?

Wil je nu binnen 5 minuten je eigen Tesla Model 3 bestellen? Stel dan hier je configuratie samen.

Op de hoogte blijven?

Wil je het laatste nieuws over Tesla, MisterGreen of andere interessante artikelen in je mailbox ontvangen? Laat dan hier je emailadres achter.