Opening 's werelds grootste Tesla Supercharger statio

Tesla heeft onlangs 's werelds grootste Supercharger station geopend in Shanghai. Met deze opening is Tesla een stap dichterbij het doel om nog dit jaar minimaal 10.000 Superchargers wereldwijd in gebruik te hebben.

Shanghai

In dit artikel beschreven wij kort geleden nog de bouw van het Supercharger station in Shanghai. Met de opening van dit nieuwe station zijn er minimaal 50 extra superchargers beschikbaar gekomen voor Tesla-rijders in de regio. Hiermee is dit station op dit moment het grootste Supercharger station ter wereld.

Design

Naast het feit dat Tesla's laadstations steeds groter worden, krijgen deze ook steeds meer extra functies. Zo worden in Californië op dit moment twee stations gebouwd met minimaal 40 Superchargers. Daarnaast worden aan deze locaties verschillende horeca- en winkelgelegenheden toegevoegd.

Ook heeft Tesla aangegeven Urban Superchargers te gaan bouwen in dichtbevolkte steden. Op deze manier hebben de mensen in de binnenstad ook de mogelijkheid om te snelladen en kan dit worden gecombineerd met andere activiteiten.

Het station in Shanghai bevindt zich in een ondergrondse garage en biedt daarom ook geen andere functies. Tesla geeft hier dan ook aan: ''Het bekende Tesla Superchargersysteem, maar dan met veel meer 'stalls' dan andere stations.''

Foto's

Model S eigenaar Jason Man is langs het nieuwe Supercharger station in Shanghai gegaan om te gaan snelladen en heeft meerdere foto's genomen.

Doel Tesla

Met ruim 1.000 locaties en 7.300 stalls is het wereldwijde Tesla Supercharger-netwerk koploper op het gebied van laad-infra. De komende maanden kunnen we steeds meer locaties en uitbreidingen verwachten. Op de website van Tesla is te zien dat er 64 locaties in aanbouw zijn en dat er nog 28 aanvragen voor verguninngen lopen.

Op de hoogte blijven?

Wil je het laatste nieuws over Tesla, MisterGreen of andere interessante artikelen in je mailbox ontvangen? Laat dan hier je emailadres achter.