‘s Werelds grootste Tesla Supercharger

De missie van Tesla is bekend. Het versnellen van de transitie naar het gebruik van duurzame energie. Het bedrijf wil iedereen ter wereld de mogelijkheid geven om een Supercharger-laadstation te bereiken met de auto. Er zijn al meerdere lange afstand routes die te berijden zijn via Superchargers, echter is het aantal ‘stalls’ soms beperkt. De oplossing van Tesla: Giga Supercharger-locaties.

40 tot 60 stall laadstations

In Californië worden twee nieuwe 40-stall Supercharger-stations gebouwd. De verwachting was dat dit de grootste locaties ter wereld gingen worden. Tot nu! Er wordt namelijk al gewerkt aan een 60-stall Supercharger-station in Shanghai. Dit Supercharger-station zal Tesla's grootste station worden.

Tesla is van plan om nog voor het einde van dit jaar 10.000 Superchargers wereldwijd te hebben geïnstalleerd. China is met 1.000 Superchargers een belangrijk onderdeel van dit plan. Het 60-stall Supercharger-laadstation draagt dan ook bij aan het bereiken van Tesla’s doelen in China.

Het Supercharger-laadstation wordt gebouwd in de parkeergarage onder het Lilacs International Commercial Centre in het Pudong district van Shanghai.

Foto’s zijn gemaakt door Jason Man (die hier op locatie was).

Het feit dat de laadpalen zeer verspreid staan over een grote parkeergarage, doet het minder imposant overkomen. De twee 40-stall Supercharger-stations die in Californië gebouwd worden, lijken groter te worden. Vooral aangezien dit nieuwe stations worden waarbij ook verschillende horecagelegenheden worden gebouwd.

Tesla in China

De 1.000 Superchargers zullen nodig zijn om Tesla’s groeiende aantal auto’s daar de mogelijkheid te geven om te laden. Tesla China heeft namelijk in 2016 haar omzet verdrievoudigd naar meer dan $1 miljard. Met ruim 11.000 leveringen in het eerste kwartaal van 2017 werd een recordomzet behaald.

Bovendien heeft Tesla aangegeven dat zij samen met de regering van Shanghai bezig zijn om meerdere fabrieken te vestigen in de regio. Tesla heeft dus op verschillende gebieden grootse plannen in China.

Op de hoogte blijven?

Wil je het laatste nieuws over Tesla, MisterGreen of andere interessante artikelen in je mailbox ontvangen? Laat dan hier je emailadres achter.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery