Tesla in 2018: deel 1

Nog steeds moet Tesla zich ieder jaar bewijzen en critici de mond snoeren. Ook dit jaar is dat toch weer gelukt. Tesla is niet alleen bezig met overleven, maar blijft haar positie op de markt van elektrisch rijden verstevigen. Wat kunnen we in 2018 allemaal van Tesla verwachten?

Tesla Model 3

2017 was het jaar van de lancering van de Model 3. Aankomend jaar zal de wereld echt kennis gaan maken met de auto waarvan wordt gezegd dat deze de EV-revolutie echt vorm gaat geven.

De productie van de Model 3 is nu echt op gang gekomen. Nadat de leveringen in eerste instantie waren gereserveerd voor Tesla-werknemers en investeerders, zijn de leveringen aan reguliere klanten nu ook begonnen. De discussie verschuift nu van de vraag of Tesla de Model 3 in massaproductie kan gaan brengen, naar de vraag hoeveel Model 3's er daadwerkelijk geproduceerd gaan worden.

Tesla Model Y

De 'Model Y' is nog geen officiële naam, maar zo wordt de volledig elektrische crossover op dit moment genoemd door Tesla zelf. Elon Musk heeft aangegeven dat de Model Y de volledige focus zal krijgen, zodra de productie en levering van de Model 3 soepel verloopt.

Het ligt niet in de verwachting dat de Model Y in 2018 nog in productie gaat. Wel zal Tesla de auto in het komende jaar onthullen en wellicht al reserveringen voor de auto aannemen net zoals ze dat bij de Model 3 hebben gedaan.

Tesla Model S en X

Vanwege de focus van Tesla op de Model 3 hebben de Model S en X dit jaar minder updates gekregen. Desondanks blijven de Model S en X zeer gewild en is de Model X 100D door Forbes uitgeroepen tot auto van het jaar 2017. Wil je ook in de Tesla Model S rijden? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

In 2018 zullen de Model S en X enkele vernieuwende updates krijgen. Bovendien wordt er verwacht dat de Model S een betere performance gaat krijgen en luxer zal worden. Op deze manier zal het verschil met de meer gangbare Model 3 worden vergroot.

Tesla Semi

Dit jaar is de Tesla Semi onthult. Verwacht wordt dat deze elektrische vrachtwagen de transportwereld volledig zal doen veranderen. Het totaal aantal bestellingen voor de Tesla Semi blijft maar stijgen. Pepsico en UPS hebben recordbestellingen van respectievelijk 100 en 125 vrachtwagens geplaatst. Dit aantal zal in 2018 nog verder stijgen. Echter, zal de productie van de Semi pas in 2019 beginnen.

Op de hoogte blijven

Klik hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief van MisterGreen.