Wat kunnen we van Tesla verwachten in 2018: deel 2

Tesla heeft ook in 2018 weer grootse plannen. In deel 1 heb je kunnen lezen wat Tesla het komende jaar van plan is voor haar bestaande en aankomende modellen. Maar wat kunnen we naast de auto's nog meer van Tesla verwachten?

Autopilot

De Autopilot functie van Tesla heeft in 2017 een grote upgrade gekregen. Deze tweede generatie Autopilot had echter nog wel wat problemen en zal dan ook dit jaar verder worden ontwikkeld en verbeterd.

Ook heeft Tesla onder andere haar eigen computersysteem ontwikkeld en zullen er dit jaar verschillende updates met betrekking tot het navigatiesysteem worden gerealiseerd. Elon Musk omschrijft de komende update van het navigatiesysteem zelf als volgt: ''light-years ahead of the current system''. Dat belooft dus wat!

Daarnaast zullen we in 2018 wellicht de eerste tekenen zien van de volledige potentie van de 'Enhanced Autopilot' functie van Tesla. Op de Zelfrijdende functie zullen we nog wel iets langer moeten wachten.

Superchargers en stations

Afgelopen jaar heeft Tesla wereldwijd een recordaantal Superchargers geplaatst. Op dit moment heeft Tesla meer dan 8.000 Superchargers in gebruik, verdeeld over ruim 1.000 locaties. Ondanks het recordaantal nieuwe Superchargers, is het doel om in 2017 10.000 Superchargers in gebruik te hebben niet gehaald. Voor 2018 heeft Tesla zich het ambitieuze doel gesteld om aan het einde van het jaar 18.000 Superchargers in gebruik te hebben.

Wereldwijd zijn de laadvoorzieningen afgelopen jaar sterk gestegen. Bovendien stijgt niet alleen het aantal laadvoorzieningen, maar ook de snelheid waarmee kan worden geladen. Tegenwoordig zijn er laadstations waar laadpalen worden geïnstalleerd met een laad-output van 150 kW tot 350 kW. Op dit moment zijn de huidige auto's nog niet geschikt om hiermee te laden, maar dit zal in de toekomst zeker veranderen.

Tesla Energy, Powerwall, Powerpack en Zonne-energie

Naast de auto's, zal de energie-divisie van Tesla een grotere rol gaan spelen in 2018. Dit is bijvoorbeeld al zichtbaar door het feit dat er steeds meer producten in de showrooms van Tesla komen te staan, zoals bijvoorbeeld de Tesla Powerwalls.

Ook zullen andere Tesla-systemen zoals onder andere de Powerwall en zonnepanelen verder worden geïntegreerd in de Tesla-app. Hierdoor is de app niet alleen voor de auto te gebruiken, maar voor alle Tesla producten die zijn geïnstalleerd in en om het huis.

Op de hoogte blijven?

Klik hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief van MisterGreen.