Tesla Model 3 blijkt zeer veilig na eerste ‘rollover’ crash

Eerder is al gebleken dat de Tesla Model S en X zeer veilig zijn. Dat komt onder andere doordat elektrische auto’s minder geneigd zijn om om te rollen bij een zogenaamde ‘rollover’ crash vanwege het lage zwaartepunt dat wordt gecreëerd door het batterijpakket. Bij een zeer harde klap is het echter nog steeds mogelijk dat de Tesla omrolt. Dat bleek ook uit een crash met de Tesla Model 3 in de Verenigde Staten. Lees verder.

‘Rollover’ crash in de VS

De vrouw van een Tesla Model 3 bezitter in de VS raakte betrokken bij een ongeluk toen ze met 110 km per uur over de snelweg reed. De Tesla kwam in botsing met een auto die reed op de middenbaan. De linkervoorzijde van de Model 3 kwam in aanraking met het asfalt en begon om te rollen. Zowel de bestuurder van de Tesla als die van de andere auto waren ongedeerd.

De Tesla Model 3 heeft de crash goed overleeft volgens eigenaar

De eigenaar van de Tesla Model 3 was zeer tevreden over de veiligheid van de auto. Hij verklaarde dat na de crash het raam aan de bestuurderszijde omlaag was gerold en dat de deur ook met de normale hendel (dat is eigenlijk een elektronische knop in de Model 3) kon worden geopend. De Model 3 heeft namelijk ook nog een speciale hendel voor noodsituaties indien de stroom is uitgevallen. Daarnaast voegde hij nog toe aan zijn verklaring:

“I thought the car performed spectacularly from a safety standpoint. The driver seat airbags protected her during the roll including one underneath the steering wheel for her legs which I didn’t even know was there. As you can see from the photos the cabin was completely intact. The windshield and glass roof obviously shattered but they did not intrude into the cabin at all.”

Nog geen officiële veiligheidskeuring van de Model 3 bekend

Er zijn nog geen officiële resultaten bekend van de Tesla Model 3. Maar de initiële resultaten en de uitkomst van deze crash wijzen erop dat de Tesla Model 3 goed zal gaan scoren. Tesla geeft aan dat ze wederom gaat voor een 5-sterren keurmerk van de ‘NHTSA’. Deze behaalden ze al eerder met de Tesla Model S en X. Zodra deze officiële resultaten bekend zijn zal MisterGreen er natuurlijk over schrijven. Wil je hiervan en al het andere nieuws rondom Tesla en EV’s niets missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

P.S. Er zijn nog steeds vroege reserveringsnummers voor de Tesla Model 3 beschikbaar in de ‘Club van 1000’. Hiermee ben jij ervan verzekert dat je als één van de eerste in Nederland in de Tesla Model 3 rijdt. Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

LET OP!: De Club van 1.000 is inmiddels vol maar je kan hier direct een vrijblijvende offerte aanvragen voor Tesla Model 3 lease!