Productie Tesla Model 3 richting 5000 auto's per week

Minder dan drie weken nadat Tesla de eerste reguliere klanten de mogelijkheid heeft gegeven om hun Model 3 te configureren, heeft Tesla vorige week de uitnodigingen naar een tweede groep vroege reserveringhouders verstuurd. En nu lijken ze het tempo echt op te schroeven. Na deze twee eerste aparte 'batches' van uitnodigingen, krijgen steeds meer Amerikaanse reguliere klanten de uitnodiging van Tesla.

Uitnodigingen

Eerder schreven wij al dat de levering van de Model 3's aan de eerste reguliere klanten ieder moment kan beginnen, slechts drie weken nadat de eerste uitnodigingen verstuurd waren. En nu blijkt dat Tesla alweer nieuwe uitnodigingen heeft verstuurd naar de volgende groepen vroege reserveringhouders. Ook aan deze nieuwe reguliere klanten is aangegeven dat zij hun Model 3 binnen 4 weken geleverd zullen krijgen.

Productie

Verschillende Tesla leveranciers geven aan dat de productie van de Model 3 nu snel toeneemt en richting de geplande productie van 5000 auto's per week in december gaat.

Productie Tesla richting de 5.000 auto's per week.

In oktober gaf Tesla's leverancier van auto-onderdelen, Hota Industrial Mfg. Co, aan dat Tesla de vraag naar onderdelen had verlaagd. Voor afgelopen maand werd de vraag naar auto-onderdelen voor 5000 auto's teruggebracht naar 3000 auto's.

Echter, gaf de voorzitter van het Taiwanese bedrijf, Shen Guorong, aan dat het bedrijf op dit moment alles op alles moet zetten om de huidige vraag naar onderdelen te kunnen leveren. Om alles zo snel mogelijk te kunnen leveren, worden de onderdelen vanaf nu dan ook met vliegtuigen getransporteerd in plaats van met de boot.

Tesla Model 3 bestellen

Maak nu nog gebruik van een vroeg reserveringsnummer bij MisterGreen en rijd hierdoor als een van de eerste in Nederland de Tesla Model 3. Sluit je aan bij de 'Club van 1.000' van MisterGreen.

Op de hoogte blijven?

Klik hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief van MisterGreen.