Gedetailleerde analyse Tesla Model 3: Deel 1

Er worden steeds meer Tesla Model 3's geleverd aan Tesla-werknemers. Dankzij de ''friend non-disclosure agreement'' waren er nog maar weinig goede video's online te vinden. Het Amerikaanse bedrijf OCDetailing brengt daar nu verandering in! Bekijk de video's in deze blog voor een gedetailleerde analyse.

Eerste impressie

Op het YouTube kanaal van OCDetailing staan verschillende video's waarin OCDetailing-eigenaar Joseph Torbati ingaat op de zichtbare en minder zichtbare features van de Model 3. Zo zijn er onder andere twee video's geplaatst waarin hij zijn eerste algemene indruk geeft over zowel de binnen- en buitenkant van de Model 3.

In de eerste video laat Joseph onder andere zien dat de Model 3 geen 'normale' sleutel meer heeft maar een keycard. De keycard moet naast het portier worden gehouden om de auto te openen. Om de auto te starten, dien je de keycard op een specifieke plek van de middenconsole leggen. Bekijk de eerste twee video's hieronder!

Video 1

Video 2

Handgrepen

Deze video's tonen duidelijk in welk opzicht de handgrepen van de Model 3 verschillen van die van de Model S. Bij de Model 3 komen deze namelijk niet automatisch naar buiten. Van binnen gaan de deuren elektrisch open door op een knop te drukken. Mocht het zo zijn dat de accu helemaal leeg is, kun je de twee voordeuren altijd nog openen middels een handmatige hendel.

Autopilot

In de video's laat Joseph ook de verschillende cameraposities zien die geïntegreerd zijn in de auto. Deze zijn bedoeld voor de Autopilot functie en uiteindelijk ook voor de Zelfrijdend functie.

Veel ruimte

De kofferbak blijkt zeer ruim te zijn. Volgens Joseph zou je hier gemakkelijk vier golftassen in kunnen opbergen. Onder de kofferbak aan de achterkant zit bovendien nog een extra opbergruimte.

In de video kun je zien hoe vrijwel de hele bovenkant van de auto dan uit één glazen geheel bestaat. Hierdoor ontstaat een zeer ruim gevoel wanneer je in de auto zit. Bovendien voelt het niet alleen ruim, de Model 3 is ook ruim. Zelfs voor Joseph, die vrij lang is, is het geen probleem om op de achterbank te zitten. Door de constructie biedt de auto veel been- en hoofdruimte vergeleken met andere auto's in deze klasse.

Opvallend interieur

Het meest opvallende in de auto is toch wel het minimalistische dashboard met het 15'' scherm. Er bevindt zich voor de rest geen enkel ander besturingselement op het dashboard. Op het stuur zitten slechts twee knopjes en in het middenconsole vind je naast de opbergruimte, twee bekerhouders en een oplader voor een smartphone. Alles is gemakkelijk te besturen vanuit het 'control centre' van het 15'' scherm. Ondanks dat het interieur vrij eenvoudig is, geeft dit juist een zeer rustige en ruime indruk.

Boven de houten afwerkingslijst zit over de hele lengte het luchtsysteem van de airco verwerkt. En bij de bestuurder zit in de zonneklep een spiegel met verlichting. Een feature waarvan sommigen zeer blij worden, blijkt uit de vele vragen die Tesla hierover kreeg.

Bestellen?

Heb je interesse in de Tesla Model 3? Bereken hier eenvoudig je maandelijkse kosten!

Op de hoogte blijven?

Wil je het laatste nieuws over MisterGreen, Tesla of andere interessante artikelen in je mailbox ontvangen? Laat dan hier je emailadres achter.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery