Tesla Owner Social Event Amsterdam

Afgelopen woensdag sprak Tesla's Global Sales & Service President Jon McNeill in het Europese hoofdkantoor van Tesla over de laatste ontwikkelingen bij het automerk uit Californië. Dit zogenaamde Owner Social Event was speciaal georganiseerd voor Tesla-eigenaren. Een van zijn belangrijkste mededelingen: Tesla gaat het werelwijde mobiele service netwerk uitbreiden!

Mobiele service

Terwijl buiten alle Tesla's keurig op een rij geparkeerd stonden, werden de Tesla-eigenaren binnen op de hoogte gesteld van de nieuwe plannen van Tesla. Het bedrijf gaat namelijk het mobiele service netwerk uitbreiden en komt met een elektrisch service voertuig dat is gebaseerd op de Model S en X.

Deze nieuwe elektrische voertuigen zullen de huidige service busjes vervangen. Zoals Jon McNeill dit aangaf:

''We didn't think that it was very cool to show up to fix an electric vehicle with a combustion engine van. It really bugged us. Some really savvy technicians on our team figured out how to retrofit Model X to fit all the tooling and parts needed to do service.''

Aanpassingen Model S en X

De nieuwe elektrische voertuigen zullen volgens Tesla volgend jaar inzetbaar zijn. Op dit moment worden de Model S en X zo aangepast dat al het benodigde gereedschap en andere zaken in de auto's passen. Tesla geeft aan dat met deze service ruim 80% van de problemen kan worden verholpen, zonder dat de auto naar een service center hoeft.

Dat is nog niet alles! Jon McNeill gaf namelijk aan dat Tesla al een design heeft voor de nieuwe mobiele service auto's. Maar dat de benodigde aanpassingen een dergelijke invloed hebben op de auto, dat deze eerst goedgekeurd moeten worden door de Amerikaanse overheid (Rijksdienst Wegverkeer).

''Een elektrische auto die een elektrische auto komt repareren.''

Ook deze strategie behoort weer tot het doel van Tesla om wereldwijd alle Tesla-rijders de beste service te bieden. Bovendien heeft Tesla naast de nieuwe elektrische service voertuigen, onlangs plannen aangekondigt om het service programma te gaan uitbreiden met 1.400 nieuwe technici, 350 nieuwe busjes en een programma om direct op het scherm in de auto een service-afspraak in te plannen.

Video Tesla Service

Tesla Model S, X of 3?

Wil je een Tesla Model S, X of 3 bestellen? Vraag hier een offerte aan voor de Model S of X. En stel hier gemakkelijk je configuratie samen voor de Model 3 en bestel deze binnen 5 minuten!

Op de hoogte blijven?

Wil je het laatste nieuws over Tesla, MisterGreen of andere interessante artikelen in je mailbox ontvangen? Laat dan hier je emailadres achter.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery