Tesla Semi truck voor het eerst ingezet om vracht te vervoeren

Via Instagram en Twitter kondigde Tesla CEO Elon Musk gisteren aan dat de Tesla Semi truck, de elektrische truck van het bedrijf, ingezet gaat worden om vracht te vervoeren tussen de batterijenfabriek ‘Gigafactory 1’ in Nevada en de fabriek van Tesla in Fremont, California.

Vuurdoop voor de Tesla Semi truck

De vracht die de Tesla Semi truck gaat vervoeren bestaat uit batterijen die geproduceerd zijn in de Gigafactory en bestemd zijn voor de assemblage van Tesla’s in Fremont, California. Dit is een enkele reis van zo’n 400 kilometer. Een retour trip op 1 acculading zou volgens Tesla zelf ook moeten kunnen aangezien de Tesla Semi met een volle vracht een range van 800 kilometer heeft.

Het plan van Tesla om zelf de eerste afnemer te zijn van de Tesla Semi truck werd vorig jaar al aangekondigd door de ‘VP of Truck programs’ Jerome Guillen. Die vertelde op de jaarlijkse conferentie van Transport en Logistiek die in Nederland gehouden werd:

“Tesla will be the first customer for the truck. We will use our own truck to carry cargo in the US between our different facilities. We have an assembly facility in California, the Gigafactory in Nevada, so we will use our trucks to carry things-in-between.”

Elon Musk’s masterplan

Het plan om Tesla zelf de eerste klant te laten zijn van de Semi truck voelt wederom als een logische stap in het grotere masterplan van Elon Musk. Op deze manier kunnen ze zelf de Tesla Semi truck testen en alle ‘kinderziektes’ eruit halen voordat deze naar derden gaat. Daarnaast kunnen ze met behulp van hun eigen truck de enorme kosten drukken van transport tussen de verschillende Tesla vestigingen.

Niets missen?

Klik hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief van MisterGreen.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery