Tesla-trip Deel 2: Nederland - Denemarken

Eerder deze week kon je Deel 1 van onze team-trip 2019 lezen. Vandaag gaan we verder met Deel 2! Want voordat we echt aan de Supercharger-loze trip konden beginnen moesten we er eerst voor zorgen dat de Tesla’s in Helsinki aanwezig zouden zijn. Hoe we dit hebben gedaan? Heel simpel: we hebben ze er naartoe gereden! Dit was ook al een hele trip, lees verder!

Voorbereiding

Reizen met Tesla’s zonder Superchargers EN in barre omstandigheden (sneeuw etc.) kan prima. Het is echter wel belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Om die reden hebben wij in elke Tesla sneeuwkettingen klaargelegd. Ook hebben we de ruitensproeiervloeistof met antivries aangevuld. Om ervoor te zorgen dat we goed konden laden zonder Superchargers hebben we CHAdeMO adapters klaargelegd in alle Tesla’s. Hierdoor konden we met 50 kW laden in plaats van gemiddeld zo’n 22 kW wat je kan laden met de standaard Mennekes Type 2 kabel.

Dag 1: het vertrek

Op de vroege ochtend van vrijdag 11 januari vertrokken we met vijf Tesla’s vanuit Amsterdam (en omstreken). De MisterGreen armada bestond uit tweemaal Tesla Model S en driemaal Tesla Model X. Het leek sommige collega’s, die de lolbroek aangetrokken hadden, een leuk idee om via de Tesla-app wat grapjes uit te halen met elkaar. Zo werden er via de Tesla app de nodige dakramen opengezet op deze koude ochtend...de toon was gezet.

Amsterdam - Emsbüren, DU: 180 kilometer
De eerste stop was de Tesla Supercharger in Emsbüren, Duitsland. Een trip van zo’n 180 kilometer. Dit verliep voor alle auto’s zonder problemen. Ondanks het feit dat de Tesla’s van verschillende bouwjaren waren. De nieuwste Tesla was van 2018 terwijl de oudste van 2016 was.

Emsbüren, DU - Stuhr, DU: 150 kilometer
Nadat we even een koffie hadden gedronken en 30 minuten hadden geladen bij de Supercharger in Emsbüren kon de reis worden hervat. De tweede stop was de Tesla Supercharger bij Bremen in Stuhr. Een route van zo’n 150 kilometer. Onderweg was er voldoende mogelijkheid om het snelle accelereren van de Tesla’s te testen op de Duitse Autobahn! Zodoende kwamen we rond lunchtijd aan bij de Tesla Supercharger. De Tesla’s waren volgeladen nadat wij klaar waren met de lunch zodat we de reis konden hervatten.

Stuhr, DU - Busdorf, DU: 230 kilometer
We vervolgden de reis naar de laatste Tesla Supercharger in Duitsland, in de plaats Busdorf zo’n 230 kilometer verderop. Nadat we hier zo’n 30 minuten hadden geladen gingen we weer op pad! Next stop: Denemarken.

Busdorf, DU - Middelfart, DE: 150 kilometer
Bij de grenscontrole met Denemarken werd er gelukkig maar één Tesla uitgepikt! Dit was meteen de eerste auto die de grens overging. Wellicht vielen de stickers aan de zijkant van de deuren op...Op de Deense wegen kon minder snel gereden worden dan op de Duitse Autobahn. Dit kwam echter weer ten goede van de actieradius.

Middelfart, DE - Nyborg, DE: 75 kilometer
De laatste Tesla Supercharger stop was niet per se nodig om onze eindbestemming voor de dag, Nyborg, te halen. We besloten echter om de auto’s nog in Middelfart vol te laden omdat we de volgende dag de oversteek naar Zweden zouden maken via de brug van de bekende Scandinavische serie ‘The Bridge’! Het MisterGreen team werd moe en voldaan opgevangen in Nyborg in een prachtige AirBnB, gerund door een ex-marinier en zijn vrouw.

Tussenstand

  • Totaal aantal kilometer: 785
  • Aantal landen: 3
  • Aantal laadmomenten: 4 per Tesla

Heb je zin om verder te lezen? Lees hier Deel 3 van de Roadtrip!