Tesla-trip Deel 3: Denemarken-Zweden

Eerder kon je al Deel 1 en Deel 2 lezen van onze Tesla roadtrip. Vandaag is het tijd voor Deel 3! Na een heerlijk ontbijt (met kaarslicht!) in onze Deense AirBnB gingen we weer op pad. Voor de variatie besloten we om onderling vaak te wisselen met auto’s en rij-buddies. Het doel van de tweede dag van de roadtrip was het halen van de boot die in Stockholm zou vertrekken! Hebben we het gehaald of hebben we gezwommen? Lees verder...

Dag 2: The Bridge & the boat

Bij de AirBnB in Denemarken hadden we de mogelijkheid om op locatie de Tesla’s nog verder op te laden met een conventioneel stopcontact. Dit was echter niet nodig om de eerste Tesla Supercharger in Zweden te halen net na de brug die Denemarken met Zweden verbindt.

Nyborg, DE - Löddeköpinge, ZW: 220 kilometer
Voordat we bij THE Bridge aankwamen (bekend van de Scandinavische serie...) passeerde de Tesla armada eerst een andere brug: de Grote Beltbrug (Deens: Storebæltsbroen). De brug met een totale lengte van 18.000 meter en een hoogte van 254 meter toverde zelfs een glimlach op het gezicht van de meest slecht gehumeurde collega! De uitzichten vanaf de brug waren dan ook niet verkeerd!

Toen we uiteindelijk de beroemde ‘bridge’ (die eigenlijk de Sontbrug heet) hadden bereikt waren we een beetje teleurgesteld. Met een lengte van slechts 9.000 meter en een hoogte van 57 meter was de ster uit de serie veel kleiner dan de Grote Beltbrug! Maar natuurlijk size doesn’t matter, it’s what you do with it!

Psst..de boot met de eerste Tesla Model 3's voor Nederland komt vanavond aan! Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de Tesla Model 3. Klik hier!

Löddeköpinge, ZW - Lagan, ZW: 180 kilometer
Na een prachtige rit en goede gesprekken kwamen we aan bij misschien wel de mooiste Tesla Supercharger van Scandinavië en misschien wel van de hele wereld! De Tesla Supercharger bij Lagan ligt bij een groot meer in een bosrijk gebied in Zweden. Bij de Supercharger is tevens een groot, mooi Zweeds landhuis waar je kan slapen en geweldig kan eten! Wij grepen deze kans aan om hier even te lunchen en te laden!

Lagan, ZW - Stockholm: 410 kilometer
Na een geweldige lunch (verse Zweedse kabeljauw) gingen we weer op pad. Het leek erop dat we de boot naar Finland, die om 20.00 zou vertrekken, prima zouden gaan halen! Het leek ons wel verstandig om de Tesla’s nog flink vol te laden bij de Supercharger in Tystberga vlak voor Stockholm. Dan zouden we na aankomst in Finland de volgende dag weer makkelijk kunnen doorrijden! Zo gezegd, zo gedaan en netjes om 19.30 reed de MisterGreen armada de boot op in de haven van Stockholm.

TIP: schakel het alarm van je Tesla uit wanneer deze op een boot staat. Zo voorkom je dat deze afgaat door het schommelen van de boot! Dat scheelt een hoop lawaai!

Zo schakel je het alarm uit in je Tesla:

Controls > Safety & Security > Security Alarm > Off

LET OP: Vergeet niet om je alarm weer in te schakelen wanneer je van de boot afgaat!

Op de boot kon het team heerlijk ontspannen...om ‘s ochtends vroeg aan te komen in Turku, Finland. Lees daar meer over in de volgende blogpost!

Tussenstand

  • Totaal aantal kilometer: 1.595
  • Aantal landen: 4
  • Aantal laadmomenten: 8 per Tesla

Lees hier deel 4 van onze teamtrip!