Tesla verslaat Ferrari, Mercedes en BMW voor het tweede jaar op rij

In 2016 is het adviesmodel Group XP begonnen met het opstellen van een lijst met de top 30 'Global Experience Brands'. Nadat het merk Tesla afgelopen jaar al in deze lijst werd opgenomen, heeft Tesla dit jaar opnieuw de top 30 gehaald. En dat niet alleen, Tesla staat als beste automerk in de lijst en laat daarmee automerken als Ferrari, Mercedes en BMW achter zich!

Klantervaring

Tesla behoort met deze beoordeling opnieuw tot de top 30 bedrijven wereldwijd die een unieke merkervaring bieden. Andere bedrijven die in deze lijst staan zijn Disney, Coca-Cola, McDonald's en Apple. Deze beoordeling is gebaseerd op 4 unieke scores:

  • Create something unique
  • Deliver on your most important needs
  • Engage through integrated services and content
  • Strive to make people's future lives better

Uit het onderzoek blijkt dat mensen tegenwoordig steeds meer eisen stellen aan de ervaring die het merk geeft. Bedrijven die hier op inspelen, zijn dan ook de bedrijven die zeer gewaardeerd worden. Ondanks dat Tesla wel gedaald is van de 20e plaats in 2016 naar de 26e plek in 2017, is het nog steeds wel het hoogst geplaatste automerk.

Pampers lijstaanvoerder

Op bovenstaande afbeelding is te zien dat Pampers de lijst aanvoert, gevolgd door onder andere Facebook, PayPal en FedEx. Dit zijn de bedrijven met de hoogste klantervaring en staan boven Tesla. Echter, zoals al eerder aangegeven, voert Tesla de lijst aan als hoogst geplaatste automerk door een uniek en innovatief automerk te creëren.

Tesla service

Tesla heeft de algemene 'verkoopervaring' vernieuwd, waarbij vooral de intensiteit van het papierwerk vermindert is. Tesla heeft bijvoorbeeld ook geen 'dealerships', maar in plaats daarvan Tesla Stores en Service Centers. Dit zorgt ervoor dat Tesla zich onderscheid van andere automerken.

Bovendien blijft Tesla haar service verbeteren. Bijvoorbeeld door het aanbod van Tesla's mobiele service te vergroten. Hierdoor wordt het voor Tesla-rijders makkelijker onderhoud te laten plegen aan hun auto. Tesla begrijpt dat het voor mensen vervelend is naar een garage te moeten rijden en is hierdoor het Tesla Mobile Service Van programma gestart. 80% van het onderhoud kan opgelost worden door de monteur die naar de klant toe komt in plaats van de klant naar de garage te laten komen. Vaak is het zelfs zo dat de meeste 'problemen' door de auto zelf gedetecteerd worden en dat deze via computer-updates kunnen worden opgelost.

Tesla-oprichter Elon Musk heeft hiermee een merk gecreëerd dat veel meer is dan alleen een elektrische auto. Het vertegenwoordigt de visie van de toekomst die nu al haalbaar is.

Group XP is een adviesmodel dat gevormd wordt door de samenwerking van meerdere prominente adviesbureaus. Zij geloven dat een goede klantervaring de belangrijkste factor is voor de groei van bedrijven. Zij stellen ieder jaar een rapport op met onder andere de top 30 van bedrijven die het best scoren op klantervaring.

Op de hoogte blijven?

Wil je het laatste nieuws over Tesla, MisterGreen of andere interessante artikelen in je mailbox ontvangen? Laat dan hier je emailadres achter.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery