Tesla vrachtwagen blijkt zeer gewild

Het is ondertussen alweer twee weken geleden dat Tesla de eerste elektrische vrachtwagen van het bedrijf heeft onthuld en het blijkt vooralsnog een groot succes. De dag na de onthulling kwamen de eerste reserveringen voor de commerciële vrachtwagen al binnen en dat aantal blijft maar stijgen.

Bestellingen

De bestellingen voor de Tesla vrachtwagen blijven maar stijgen. De dag na de onthulling heeft Amerika’s grootste supermarktketen Walmart samen met de supermarktketen Loblaws direct een gezamenlijke bestelling geplaatst voor 40 vrachtwagens. Al snel volgden een groot aantal andere bedrijven dit voorbeeld.

Daarnaast heeft het grootste onafhankelijke verhuisbedrijf in Amerika, JK Moving Services, ook bevestigd een bestelling te hebben geplaatst voor 9 vrachtwagens. Hiervan zullen er 5 worden uitgebreid met een slaapcabine. Tesla heeft namelijk aangegeven de vrachtwagen te kunnen uitbreiden met een slaapcabine. Wanneer deze in productie zullen gaan is echter nog niet bekend.

Nu heeft ook het wereldwijde logistiekbedrijf DHL een bestelling van 10 vrachtwagens bevestigd. Hiermee staat het totaal aantal reserveringen op 200 vrachtwagens.

Samenwerking

DHL’s directeur van de transportafdeling in Noord-Amerika, Jim Monkmeyer, heeft aangegeven dat het bedrijf de vrachtwagens zal gaan gebruiken voor 'shuttle' verbindingen, maar dat het de vrachtwagens ook zal gaan testen op het gebied van veiligheid en comfort tijdens lange ritten.

Bovendien gaf Monkmeyer aan dat DHL de afgelopen maanden nauw heeft samengewerkt met Tesla en veel testritten heeft uitgevoerd met de vrachtwagen in aanloop naar de onthulling. Tesla heeft eerder al aangegeven met verschillende transportbedrijven te hebben samengewerkt, om op die manier de optimale vrachtwagen te kunnen ontwikkelen.

Prijsstijging

Voor het bestellen van de vrachtwagen vroeg Tesla een eerste leasevergoeding (lees: aanbetaling) van $5000 per vrachtwagen. Dit is nu verhoogd naar een eerste leasevergoeding van $20.000. Deze stijging kan betekenen dat de vraag naar de vrachtwagen veel hoger is dan Tesla in eerste instantie heeft verwacht. Op deze manier kan Tesla voorrang verlenen aan bedrijven die zeer geïnteresseerd zijn en bereid zijn meer te betalen.

Het doen van een eerste leasevergoeding en de onduidelijkheid over exacte levering doet wat denken aan de Tesla Model 3. Echter, hebben de bedrijven die tot nu toe een bestelling hebben geplaatst aangegeven het belang van het overstappen op elektrisch rijden groter te vinden dan een exacte leveringsdatum te krijgen.

DHL-directeur Monkmeyer zei hierover: ''Wij begrijpen dat het lastig is een planning te maken voor iets dat zo vernieuwend en complex is als deze vrachtwagen. Maar dit is de toekomst en wij willen hier vanaf het begin af aan bij betrokken zijn.''

MisterGreen

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen voor de Tesla Model S of X? Klik dan hier. Voor de Tesla Model 3 kan je hier een vrijblijvende offerte aanvragen.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery