Verkoop elektrische auto’s in de lift

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er ruim twee keer meer volledig elektrische auto’s verkocht dan vorig jaar. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van branchevereniging RAI. Het aantal volelektrische auto’s dat is verkocht in het eerste kwartaal van 2018 is 3.945 auto’s. Dat is een groei van 136% ten opzichte van de 1.667 auto’s in het eerste kwartaal van 2017. Wil je graag instappen in deze groeimarkt? Lees vooral verder!

Oorzaken groei

Als voornaamste oorzaak van de stijging in de verkoop van volelektrische auto’s wordt gewezen op de toename van volelektrische auto’s in het middensegment. Van alle nieuw verkochte auto’s is op dit moment 2,9% een volledig elektrische auto. Vorig jaar was dit in hetzelfde kwartaal 1,4%. Omdat veel van de huidige volledig elektrische auto’s voor particulieren vaak te duur zijn, kiezen veel mensen voor operational lease. Maar liefst 87% van de volelektrische auto’s wordt zakelijk gereden.

Elektrisch rijden is de toekomst

Verder verwacht de RAI Vereniging dat er dit jaar in totaal 15.000 nieuwe volelektrische auto’s worden verkocht. Dat is bijna een verdubbeling van het aantal verkochte elektrische auto’s van vorig jaar.

Deze ontwikkelingen komen overeen met de missie van MisterGreen:

“MisterGreen rust niet voordat het gebruik van fossiele brandstoffen de wereld uit is!”

Doe mee aan deze rEVolutie en investeer in MisterGreen!

Je kan deelnemen aan onze groene missie. Wij houden namelijk regelmatig crowdfunding campagnes. Tijdens deze campagnes kan je investeren in MisterGreen. Met deze investering maken wij de uitbreiding en exploitatie van het elektrisch wagenpark van MisterGreen mogelijk. Wat krijg jij hiervoor terug? Een aantrekkelijke rente en je helpt mee om de transitie naar elektrisch rijden in Nederland te versnellen.