Vier manieren om Tesla te rijden met 8% bijtelling in 2020

Zoals elk jaar kent het vierde kwartaal een ‘bijtellingsrun’ op zakelijke lease auto's. Volgend jaar wordt het bijtellingspercentage verhoogd met 4 procent naar 12 procent. De deadline voor levering in 2020 is reeds verlopen, maar wij hebben vier manieren om alsnog gebruik te maken van 8 procent bijtelling (lees: besparing van € 70 per maand) en de leveringsgarantie in 2020.

MisterGreen voorraad

Wij hebben een ruime voorraad Tesla’s die we snel kunnen leveren. Onze voorraad bestaat uit alle Tesla modellen, ook de Tesla Model 3 dus. Aangezien Tesla met een ‘one option, fits all’ methode werkt, zijn veel auto’s hetzelfde en zijn er veel voorraad auto’s die aan jouw wensen voldoen. Vraag snel een vrijblijvende offerte aan voor een Tesla Model 3 uit voorraad.

Inventories

Tesla produceert niet alleen persoonlijk geconfigureerde Tesla’s, maar ook veel inventories. Aan het einde van het jaar is de vraag naar Tesla's zo hoog dat ze een flink aantal Tesla’s alvast maken. Het is een gokje vanuit Tesla, maar grote kans dat de auto’s alsnog verkocht worden. Je hebt alleen iets minder keuzevrijheid. Wij zorgen dat jij dit jaar een inventory krijgt, als je dit tijdig aangeeft.

Vroegtijdige contractbeëindiging

De gok is dat de ‘bijtellingsrun’ vooral voor de Model 3 geldt. Dit omdat de Model 3 de laagste aanschafwaarde en laagste netto bijtelling heeft per maand en daarnaast een perfecte zakelijke auto is. Als je een grotere Tesla wil rijden met het lage bijtellingspercentage, dan kan je ook voor een Model S of Model X kiezen. Mocht je nu een lease-auto rijden waarvan het contract nog niet afgelopen is, dan kan je altijd een afkoopvoorstel opvragen bij de leasemaatschappij. Over de gehele looptijd kan je hiermee alsnog besparen op jouw leasekosten en bijtelling per maand bij MisterGreen. De 8% bijtelling gaan we niet meer terugzien na 2020 als het ligt aan de overheid, dus sla je slag!

Occasions

Tesla occasion lease is erg interessant. Uit verschillende gebruikerservaringen blijkt namelijk dat de batterij nog genoeg vermogen heeft. Zelfs bij een wat hogere kilometerstand. MisterGreen heeft verschillende Tesla occasions beschikbaar vanaf € 596,- per maand. Shortlease van 6 tot 12 maanden is ook mogelijk, voor een laag tarief per maand zonder addertjes onder het gras. De Tesla occasions zijn vaak perfect onderhouden en beschikken vaak nog over onbeperkt gratis Supercharging.

Bijtelling berekenen

In de tabel kan je gemakkelijk de bijtelling per model en uitvoering berekenen. Je ziet in de kolommen de prijzen voor 2020 en 2021, zo kan je in één oogopslag zien wat je bespaart als je dit jaar nog een Tesla leaset met 8% bijtelling.

Model 3
Standard Range Plus RWD
Bijtelling ex. btw
20212022
Belastingschijf 37%€209€259
Belastingschijf 49,5%€279€345

Als je in 2020 een auto leaset levert dit je een besparing van €49 op in belastingschijf 1 en een besparing van €66 in belastingschijf 2.