Voordelen privé een Tesla occasion leasen

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Laatste update: 09-02-2024, om 11:05 uur

In welke gevallen is een private lease Tesla occasion aantrekkelijk?

Private lease kent vele voordelen, maar het moet natuurlijk wel aansluiten bij jouw persoonlijke situatie. Ben je in dubio of private lease ook voor jou de juiste oplossing is? Wij assisteren je bij het maken van deze keuze. In dit artikel zetten we alle details van private lease helder uiteen.

Voordeel #1: Looptijd private leaseovereenkomst

Je hebt de keuze uit looptijden van 24, 36, 48 of 60 maanden. Vroegtijdige beëindiging is altijd mogelijk, maar houd daarbij rekening met een opzegvergoeding. Als je voor een kortere periode een auto wilt leasen, overweeg dan een occasion. Het privé leasen van een tweedehands Tesla is al mogelijk vanaf 12 maanden.

Voordeel #2: Contract aanpasbaar op hoeveelheid kilometers

Om te bepalen welk kilometrage het beste bij jou past, is het van belang te weten hoeveel kilometers je gemiddeld per jaar aflegt. Er zijn verschillende opties beschikbaar voor het aantal kilometers. Het minimale jaarkilometrage is 5.000, terwijl het hoogste kilometrage 60.000 kilometer per jaar is.

Je hebt ook de mogelijkheid om tussentijds je kilometrage met terugwerkende kracht aan te passen als je in eerste instantie te veel of te weinig kilometers hebt gekozen. Hierdoor blijf je flexibel. Als je op jaarbasis aanzienlijk minder kilometers rijdt dan het laagste bereik, is private lease waarschijnlijk niet de meest geschikte optie voor jou en kun je beter een auto huren.

Voordeel #3: Alles is inbegrepen

Private lease biedt een alles-in-één oplossing. Voor een vast maandelijks bedrag rijd je in een mooie tweedehands private lease Tesla. De auto wordt standaard geleverd met zomerbanden. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over onderhouds- en reparatiekosten, want deze zijn inbegrepen in het leasebedrag.

Ook de kosten voor wegenbelasting en verzekering zijn opgenomen in jouw all-in leasebedrag. Mocht je onverhoopt met pech langs de weg komen te staan, geen zorgen, wij zorgen voor pechhulp en indien nodig vervangend vervoer. We regelen alle aspecten rondom jouw private leaseauto, zodat jij zorgeloos de weg op kunt. Het is heel eenvoudig en aantrekkelijk.

Voordeel #4: Eén vast maandelijks bedrag

Met private lease kom je niet voor verrassingen te staan. Is er iets mis met je auto? Hoge reparatiekosten zijn verleden tijd. Alle autokosten zijn inbegrepen, zo weet je precies wat je maandelijks aan jouw private leaseauto kwijt bent. Het enige dat je los betaalt zijn de laadkosten en/of bekeuringen. Met private lease houd je grip op je maandelijkse kosten: je weet waar je aan toe bent. Is private lease ook de ideale optie voor jou?

Voordel #5: Aantrekkelijk leasetarief

MisterGreen behoort tot de grootste Tesla leasemaatschappijen in Nederland. Wij hebben een grote hoeveelheid Tesla occasions staan, wat jou een schaalvoordeel oplevert. Bovendien streven we ernaar om de onderhouds- en verzekeringskosten zo laag mogelijk te houden, zodat jij tegen een voordelig tarief in jouw private leaseauto kunt rijden. Met private lease hoef je geen lening af te sluiten om een auto te kopen en hou je het geld in eigen zak voor andere dingen. Daarnaast loop je ook geen risico op mogelijke restwaarde verliezen, hierdoor is het vaak een voordeligere optie om een Tesla te private leasen.

Voordeel #5: Geen invloed op je huidige hypotheek

Jouw huidige hypotheek wordt niet beïnvloed door je private leaseovereenkomst. Het bedrag dat je in de toekomst kunt lenen voor een hypotheek kan echter wel worden beïnvloed. Dit komt doordat het volledige leasebedrag wordt geregistreerd bij het BKR. Omdat je private leaseauto wordt beschouwd als een lening/verplichting, kan dit invloed hebben op het maximale bedrag dat je kunt lenen voor een hypotheek. Wil je meer informatie over de impact op je hypotheek? Jouw hypotheekadviseur kan een nauwkeurige berekening maken en je adviseren. Als het toch moeilijk blijkt te zijn om een hypotheek te verkrijgen, zijn er verschillende mogelijkheden om je leaseovereenkomst te beëindigen. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om je leaseovereenkomst af te kopen of over te dragen aan iemand anders.

Mijn conclusie: Privé een occasion leasen is een aantrekkelijke keuze

Wat maakt het leasen van een auto voor privégebruik zo aantrekkelijk? Private lease biedt naar mijn mening een alles-in-één oplossing: tegen een gunstig maandbedrag rijd je in een mooie tweedehands Tesla, zonder verrassingen. Hierdoor heb je de vrijheid om de looptijd van je leaseovereenkomst zelf te kiezen en indien nodig later aan te passen. Wij regelen alle zaken rondom jouw private leaseauto, zodat jij zorgeloos kunt genieten van elke autorit. Omdat elke Tesla regelmatig software updates krijgt lijkt het alsof je in een nieuwe auto rijdt. Sterker nog, hij wordt elke keer een beetje beter. De occasion Tesla is nu dus zelfs nieuwer dan toen 'ie uitkwam. Neem een kijkje bij ons aanbod aan private lease Teslas en ontdek welk model het beste bij jou past.

Laatste Tesla nieuws