Roadtrip MisterGreen 2020!

Datum: 23-01-2020

Januari was een feestelijke maand voor MisterGreen. Na een geweldig 2019 zijn wij het nieuwe jaar goed gestart met een roadtrip. Het hele team heeft zo de elektrische auto's, de snellaadstations en elkaar nóg beter leren kennen.

Roadtrip van Vilnius (Litouwen 🇱🇹) naar Schladming (Oostenrijk🌨)

In 7 dagen tijd hebben we ruim 1.700 kilometer afgelegd om onze EV's beter te leren kennen onder verschillende omstandigheden. Van (drukke) steden tot buitenwegen vol haarspeldbochten om besneeuwde bergtoppen te bereiken.

Doelen trip

Het hoofddoel van de trip was teambuilding. Na een succesvol maar ook intens 2019, waren wij van mening dat de collega's deze trip verdiend hadden.

Maar dit was niet het enige doel. Hoewel een deel van onze collega's Tesla rijdt, is dit niet voor iedereen het geval. Middels deze trip hebben de 22 meegereisde collega's (met geldig rijbewijs op zak) allemaal hun elektrische kilometers kunnen maken in een EV.

Bij elektrisch rijden hoort natuurlijk ook (snel-)laden! En we hebben op dit gebied van alles meegemaakt. Van het enorm snelle Ionity fast charging, tot een bezoek aan een locatie in Polen waar laadpalen gebouwd worden én het volledig leegrijden van de accu waardoor we moesten opladen bij een lokale boer.

Greenway charging

Tesla accu leeg

Ionity fast charging

Zoals gezegd: Ionity charging is super snel! Met Ionity kan je zelfs 1.245 kilometer per uur opladen!

Bezoek aan Poolse producent laadstations

De auto's: 6 Tesla's (Model 3 Long range)

Met gemiddeld 3.67 collega's per auto, waren 6 Model 3's meer dan voldoende. Wel hebben we rekening gehouden met de grote afstanden die afgelegd werden tussen de verschillende locaties (maximum afstand van 1 dag was 750 km). De flinke afstand in combinatie met de lage temperatuur, wat invloed kan hebben op de actieradius, heeft ons doen kiezen voor 6 Longe Range configuraties.

Hieronder is de "levering" van de Tesla's te zien in Vilnius:

En hier werden ze opgehaald om weer naar Nederland te gaan:

Route

Onze trip startte in Vilnius, Litouwen. Na een verblijf van 2 dagen vervolgden we onze reis naar Warschau, Polen. Met een kleine omweg via Auschwitz reden we naar Krakow. Na 2 dagen in Polen werd de de lange trip ingezet naar Schildlehen in Oosterijk (al dan niet met een tussenstop in Wenen).

Alle kilometers die wij samen met onze klanten hebben gereden in Europa zijn vastgelegd in deze map. Deze kaart bewijst dat elektrisch rijden door Europa geen enkel probleem is. En zoals hieronder te zien is: ook fun 🎉!

Visualisatie is gemaakt o.b.v. anonomieme data van Nederlandse Tesla's.

Reportage Tesla Roadtrip MisterGreen:

Ook collega dRONe mocht mee

Ski-klasje

Poh, wat een mooi kiekje

Collegiale pret!

Wij waren niet de enige met een EV in Warschau:

Tot slot: representatie van MisterGreen!