Het is echt... Tesla gaat een Tesla Bot (Humanoid) maken

20-08-2021

De Tesla waar je nu misschien al in rijdt is een robot op wielen en Tesla 'is taking it to the next level' door een Tesla Bot te maken. Een robot voor gevaarlijke, algemene, repetitieve taken.

Nee, dit is geen grap ...

Tesla Bot

Tijdens het AI Day event van Tesla vannacht deelde Tesla veel details over de voortgang van de kunstmatige intelligentie ontwikkelingen en het zelfrijdende systeem. Ook kondigde Tesla aan dat ze bezig zijn met een humanoid, een Tesla Bot die zware, gevaarlijke en repetitieve werkzaamheden doet. Zo kan de robot een bom ontmantelen, maar ook je boodschappen ophalen.

De Tesla Bot zal vijf vingers aan zijn handen hebben en krijgt een zwart-wit androgyn silhouet. De Bot krijgt dezelfde camera's die je nu in jouw Tesla met Autopilot vindt.

"Tesla is zeker het belangrijkste roboticabedrijf ter wereld, omdat de auto's halfbewuste robots op wielen zijn, met een boordcomputer speciaal voor autonoom rijden", - Elon Musk

Volgens Musk is het logisch dat dit alles nu in een "humanoïde vorm" wordt gegoten. Naar verwachting wordt een prototype van de Tesla Bot in 2022 gelanceerd, aldus Elon.

Bekijk hieronder de specificaties van de Tesla Bot

Full Self-Driving software als basis

De Tesla Bot werkt volgens dezelfde techniek als Tesla’s (bijna) zelfrijdende software Full Self-Driving (FSD). De mensen die de volledige zelfrijdende bèta-versie van FSD hebben gezien, kennen de snelheid waarmee het neurale netwerk van Tesla zelfstandig leert rijden. Dit is een voorbeeld van een specifieke toepassing van AI. Elon vindt dat er meer toepassingen beschikbaar zijn met deze software.

“Dit is hét bewijs dat jouw huidige Tesla al een robot op wielen is” - Florian Minderop, eigenaar MisterGreen

Om de AI te trainen gebruikt Tesla een datalabel-team van meer dan 1000 personen om bepaalde video's(Een groot deel van deze video's komen uit Tesla's op de weg!) op schaal te kunnen labelen. Met deze 'data labels' uit de echte wereld maakt het AI-team vervolgens een simulatie, waardoor 'een videogame wordt gemaakt de autonome software als speler'. Deze simulaties helpen voornamelijk bij moeilijke 'real world' situaties. Zoals eerder genoemd wordt de autonome software dus niet alleen door Tesla auto's gebruikt, maar ook door de Tesla Bot!

Stel jouw robot samen

Stel jouw (zelf)rijdende robot samen in onze configurator. Deze robot zal, tot op zeker hoogte, jouw dagelijkse ritten van huis naar werk en terug ondersteunen en deels overnemen.

Mis geen enkele blog

Meld je aan voor onze blog-feed en ontvang een seintje als we een nieuw blogartikel online plaatsen.

MisterGreen gebruikt jouw gegevens om je 1x per maand de meest recente blogs te sturen. Je kan op ieder moment uitschrijven.