Een wereldreis maken met je Tesla

Wie droomt er niet van? Je baan opzeggen samen met je partner, in je auto stappen en een wereldreis maken. Ralf en Nicole uit Zwitserland doen precies dit met hun Tesla Model S. MisterGreen nodigde hen uit op kantoor en stelden ze een paar vragen om erachter te komen waarom ze dit doen. Bekijk hun antwoorden hieronder.

Q: Kunnen jullie iets over jezelf vertellen?

A: Wij zijn Mr. & Mrs. T on tour, beter bekend als Nicole en Ralf! We wonen in Baden, Zwitserland. Ik ben Duits maar woon al vele jaren in Zwitserland. Mijn vriendin Nicole is Zwitsers. We hebben elkaar 5 jaar geleden ontmoet in Zürich.

Q: Wat is jullie relatie met Tesla?

A: We zijn trotse Tesla-klanten, eigenaars van een Model S 90D uit 2016. Een aankoop die ons leven volledig heeft veranderd. Daarnaast zijn we leden van de Tesla Owners Club in Zwitserland.

Q: Jullie zijn bezig met een wereldreis in jullie Tesla. Waarom?

A: We willen laten zien hoe gemakkelijk het is om in een elektrische auto te reizen. Door onze ervaringen te delen, willen we meer mensen inspireren om het uit te proberen. Duurzaam handelen kan namelijk best leuk zijn. Wij geloven dat het aan ons als consumenten is om de wereld te veranderen.

Q: Wat proberen jullie te bereiken?

A: We houden er allebei van om nieuwe plekken te ontdekken. Dus toen we besloten om een Tesla te kopen, kregen we al vrij snel het idee om een reisgids speciaal voor Tesla’s en andere elektrische auto’s te maken. Je kunt een Tesla namelijk al bij veel hotels en andere bestemmingen opladen, wat reizen heel gemakkelijk maakt. Maar een écht goed en leuk hotel vinden waar je ook je EV kan opladen is soms een uitdaging. Je kan onze reis volgen op onze blog, evenals op Facebook en Instagram.

Max en Olaf van MisterGreen in gesprek met Mr. & Mrs. T voor het kantoor van MisterGreen

Q: Welke landen hebben jullie tot nu toe bezocht en welke gaan jullie nog bezoeken?

A: Tot nu toe hebben we Zwitserland, Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, België en Nederland bezocht. Binnen Europa willen we ook Duitsland Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk bezoeken. We willen ook Australië, China, de VS en Canada bezoeken. We zullen onze auto echter niet naar de andere continenten verzenden, beide om ecologische en praktische redenen. In plaats daarvan zullen we proberen om een Tesla lokaal te huren.

Q: Welke obstakels zijn jullie tegengekomen tijdens het rijden met een elektrische auto?

A: In een notendop: GEEN ÉÉN! We ervaren elke dag hoe gemakkelijk het is om in een Tesla te reizen! Het is meer dan voldoende om alleen bij de gratis* Tesla Superchargers te laden. Deze zijn gemakkelijk te bereiken en we hebben nog niet hoeven wachten! Daarnaast laden we veel bij hotels. Tesla levert weliswaar gratis de oplader, maar het hotel moet betalen voor de installatie. Dus het is voor het hotel een duurzame investering. Als we onderweg een leuk hotel ontdekken waar nog geen oplader is gaan we met ze in gesprek. We vertellen ze alles over het concept vanuit het perspectief van de gebruiker, onszelf, en verwijzen ze door naar Tesla. Op die manier kunnen we vandaag al nieuwe leuke hotels verzamelen die in de toekomst wellicht een oplader aanbieden.

Q: Jullie hebben een rondleiding door de Tesla fabriek gehad en daar de Tesla Model 3 bezichtigd, hoe was dat?

A: We kregen helaas niet de kans om in de Model 3 te zitten, maar we houden echt van het ontwerp! Omdat deze auto beter betaalbaar is, zullen veel meer mensen ervan kunnen genieten. Dat is een enorme stap voorwaarts. Als je het vanuit een groter perspectief bekijkt: des te meer mensen toegang krijgen tot elektrische auto's, des te beter. Het leasen van een elektrische auto zoals de Model 3 kan een zeer aantrekkelijke optie zijn voor consumenten. Wij denken namelijk dat het delen van auto's de toekomst is. Met zijn optionele Autopilot is de Model 3 daarom zeer toekomstbestendig en duurzaam.

* Gratis Superchargen geldt alleen voor oudere Tesla's of Tesla's die je least met een Referral code die beschikbaar zijn bij MisterGreen.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery