In 2008 reed er nog geen enkele elektrische auto door Nederland, inmiddels is dat wel anders! MisterGreen zette de afgelopen jaren grote stappen om de overgang naar elektrisch rijden te versnellen. Stap in, dan nemen we je mee door onze reis!

2008 tot 2010: Waar moeten we beginnen?

We weten wat we willen: heel Nederland laten overstappen op elektrisch rijden. Want de impact op mens en milieu moet omlaag. Ambitieus? Zeker. Volledig elektrisch aangedreven auto’s laten aan het begin van deze eeuw nog veel te wensen over. De eerste modellen halen een topsnelheid van 80 km/u, bovendien moet de accu na een kilometer of 80 weer worden opgeladen. Dat schiet niet op.

MisterGreen start met de verhuur van elektrische scooters. Daarna volgt de import van kleine auto’s. Wagens met het formaat van golfkarretjes, van het Noorse merk Th!nk en het Italiaanse Tazzari. Deze leasen we aan KLM, Loyens & Loeff, Delta Lloyd en andere bedrijven die vol inzetten op verduurzaming. Ook zijn we nauw betrokken bij de ontwikkeling van de eerste laadpalen in ons land en autodeelconcepten als Car2Go. Stap voor stap groeien we uit tot specialisten.

2011 tot 2015: Dat begint ergens op te lijken!

Alle bekende automerken hebben inmiddels een eerste elektrische auto op de markt gebracht. De Nissan Leaf verschijnt, de eerste serieuze elektrische auto met een actieradius groot genoeg voor een stedentrip. In 2013 volgt de Tesla Model S, twee jaar later de Tesla Model X. Langzaam ontwikkelt de elektrische auto zich tot een volwaardige concurrent van de brandstofmotor. Gelukkig.

Met veel enthousiasme levert MisterGreen deze auto’s aan de zakelijke markt. En met succes, want we groeien! Ruim 700 bedrijven kiezen voor onze leasecontracten en steunen onze duurzame missie. Wij blijven onze kennis opkrikken door jaarlijks de Tesla-fabriek in Californië te bezoeken en elke nieuwe ontwikkeling in de markt zélf uit te proberen.

2016 tot nu: MisterGreen is here to stay!

Er is een nieuwe Tesla in de maak: de Model 3, de eerste auto van topman Elon Musk betaalbaar voor het grote publiek. Tijd voor een nieuwe aanpak, vinden wij. Zo wordt MisterGreen ons online platform geboren met ruimte voor groei. Waarop onze klanten nóg eenvoudiger hun eigen zaken regelen.

We willen meer zijn dan een leasemaatschappij. Daarom installeren we in totaal 18 snelladers in de Randstad. Een soort kleine pompstations, overdekt met zonnepanelen. Via ons nieuwe platform willen we in de toekomst ook andere innovatieve producten aanbieden. Denk aan thuisbatterijen en laadinfrastructuur. Zo blijven we de allerduurzaamste partner in elektrisch rijden.

2021 tot nu: Let’s Go Europe!

We gaan onze missie volbrengen om de grootste robot taxifleet van Europa te bouwen en daarom denken we groter dan alleen Nederland en België. We zijn begonnen aan onze ‘European Expansion’ en zijn actief in Spanje, Portugal, Duitsland en Denemarken. We willen meer dan een leasemaatschappij zijn. Daarom zijn wij een fonds gestart die in projecten investeert. We geloven er heilig in dat Tesla’s Full Self-Driving software de toekomst is en doen er alles aan om dat beschikbaar en toegankelijk te maken voor iedereen in Europa.