Hij komt er echt aan: Tesla Model 3 met vierwielaandrijving

Er werd al eerder over gespeculeerd maar nu is hij ook voor het eerst gespot in het wild: een Tesla Model 3 met vierwielaandrijving. Vorige maand kwamen er al berichten naar buiten dat Tesla 19 nieuwe Model 3 VIN’s (Vehicle Identification Numbers) heeft geregistreerd met een ‘dual-motor’ aandrijflijn wat wijst op een vierwielaangedreven versie van de Tesla Model 3. Voorheen was de Tesla Model 3 alleen nog beschikbaar met een achterwielaandrijving.

Gelekt: Tesla Model 3 met vierwiel aandrijflijn

Het registreren van de VIN’s kwam aan het licht nadat eerder al onderstaande ontwerptekening van een Tesla model 3 met twee aandrijfmotoren was gelekt.

Tesla Model 3 AWD gespot in het wild

Dit zegt allemaal natuurlijk nog niet heel veel behalve dat er 'slechts' plannen zijn om de vierwiel optie aan de Tesla Model 3 toe te voegen. Nu geeft onderstaande tweet van ene Ryan McCaffrey echter onomstotelijk bewijs dat de Tesla Model 3 met vierwielaandrijving er echt aan zit te komen. De auto is namelijk al gespot in het wild! De hoofdletter 'B' die in het midden van de VIN staat verwijst naar de 'dual motor' die vierwiel aandrijving mogelijk maakt.

I spotted #8370 in the wild this weekend in San Francisco. It's red with 19" Sport wheels, if you're curious. 😁 pic.twitter.com/BME2A4UCwF

— Ryan McCaffrey (@DMC_Ryan) 28 februari 2018

Tesla Model 3 mee op wintersport en what’s next voor MisterGreen

Net als bij de Tesla Model S en X betekent dit dat ook de Tesla Model 3 een ideale auto wordt om mee te nemen naar de wintersport of in Nederland mee rond te rijden als de Siberische Beer zich nog vaker laat zien (wat te verwachten is als Global Warming zich nog verder doorzet). Dat de Tesla Model S zeer geschikt is om mee te nemen op de wintersport kan je overigens in dit filmpje zien. Momenteel wordt er gewerkt om de vierwiel optie mee te nemen in de Tesla configurator van MisterGreen. Houd dit blog in de gaten om te weten te komen wanneer de optie live staat in de configurator en ook is te bestellen bij MisterGreen!

Op de hoogte blijven?

Klik hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief van MisterGreen.