Nederland: in 2030 alle nieuwe auto’s emissieloos

Alle auto's die vanaf 2030 in Nederland verkocht worden, moeten emissieloos zijn. Dit is in ieder geval het streven van de huidige coalitiepartijen, zoals beschreven in het recent gepresenteerde regeerakkoord. De fiscale stimulering van emissieloze auto’s en de infrastructuur zal dan ook worden afgestemd op deze ambitie.

Vervoerssysteem

''Een slim en duurzaam vervoerssysteem, waarvan de delen naadloos op elkaar aansluiten.'' Dit is hoe de ambitie staat beschreven in het regeerakkoord. De overheid geeft aan dat, nu de economie langzamerhand weer beter begint te draaien, extra investeringen nodig en ook weer mogelijk zijn met betrekking tot de infrastructuur. Op deze manier moet de drukte op de weg, het spoor, het water en in de lucht worden verminderd. Tegelijkertijd moet de impact op het milieu en de menselijke leefomgeving worden geminimaliseerd. Innovatie is hierbij het sleutelwoord. De technologische ontwikkelingen gaan steeds verder en bieden de mogelijkheid om een geïntegreerd en duurzaam vervoerssysteem te realiseren.

Tesla en andere merken

Op dit moment is Tesla met de Model S en X het best verkochte elektrische auto-merk in Nederland. Hierna volgen onder andere de Hyundai Ioniq Electric, BMW i3 en Nissan Leaf. De verwachting is dat de Tesla Model 3 en de nieuwe Nissan Leaf een grote rol zullen spelen in het behalen van het 2030-doel.

Mobility as a Service (MaaS)

Binnen de ontwikkelingen van dit nieuwe vervoerssysteem, wordt er ook rekening gehouden met het nieuwe Mobiliteit als een Service (Mobility as a Service) principe, waarbij het vooral draait om autogebruik in plaats van autobezit. Lees hierover ook ons artikel ''Het einde van een tijdperk''. Dit betekent dat er bij de aanleg en het onderhoud van infrastructuur rekening wordt gehouden met toekomstige autonome auto's.

Europa

Eerder kwamen andere Europese landen al met het plan om de productie en verkoop van brandstofauto’s te verbannen. Zo heeft Noorwegen aangegeven vanaf 2025 alleen nog maar emissieloze auto’s te verkopen. Frankrijk en Engeland hebben 2040 als deadline aangegeven.

Bestellen?

Bestel nu jouw volledig elektrische Tesla Model S, X of 3!

Op de hoogte blijven?

Wil je het laatste nieuws over Tesla, MisterGreen of andere interessante artikelen in je mailbox ontvangen? Laat dan hier je emailadres achter.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery