Tesla Cybertruck v Lamborghini Urus | Wie is er sneller?

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Laatste update: 12-12-2023, om 09:30 uur

Bij de onthulling van de eerste rijtest van de Tesla Cybertruck werd vooral de indrukwekkende acceleratie benadrukt. De Cybertruck werd onderworpen aan vergelijkingen met andere elektrische trucks zoals de Rivian R1T en de Hummer EV, waarbij bleek dat de Tesla aanzienlijk sneller was. Kunnen benzineverslindende SUV's zoals de Lamborghini Urus überhaupt concurreren in een dragrace over 400 meter?

De Video

De specificaties

CarWow heeft de Urus naast de Cybertruck gezet om dit te onderzoeken. De Tesla-truck is voorzien van drie elektromotoren die samen 845 pk en 930 Nm koppel leveren. Ondanks een gewicht van net iets meer dan 3 ton, kan de Cybertruck in 2,6 seconden accelereren naar 96 km/h en doorgaan naar een topsnelheid van 210 km/h. De startprijs van de Cyberbeast-editie met drie motoren bedraagt ongeveer $96.000!

Wie is de winnaar op papier?

Nu, de specificaties van de Lamborghini Urus. Onder de motorkap bevindt zich een 4.0-liter twin-turbo V8 die 650 pk en 850 Nm koppel genereert. Het vermogen wordt overgebracht naar alle vier wielen via een achttraps versnellingsbak, en volgens de fabrieksopgave bereikt de Urus 100 km/h in 3,6 seconden. Op de eerste meters is de Urus dus langzamer dan de Cybertruck, maar met een gewicht van 2.200 kg is de Lamborghini SUV aanzienlijk lichter en eenmaal op snelheid kan hij meer dan 300 km/h bereiken.

Wordt het een uitdaging voor de Cybertruck, of zal de Tesla ook deze dragrace met glans winnen?

Meer Tesla nieuws