Tesla introduceert "Skip the Line" voor de wachtrij van de Cybertruck

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Laatste update: 19-02-2024, om 09:50 uur

Tesla introduceert een nieuwe aanpak voor het wachten op de Cybertruck, geïnspireerd door het concept 'Skip The Line' dat bekend is uit pretparken.

Wachten in de rij, of het nu is voor je ochtendkoffie bij de lokale barista of voor een spannende achtbaan in een pretpark, is nooit leuk. Maar soms zijn er manieren om deze wachttijd te omzeilen, zoals het 'Skip The Line'-systeem dat pretparken aanbieden. En nu brengt Tesla een vergelijkbaar concept naar de wereld van de Cybertruck.

Alternatief: Maandenlange wachtrij

Voor veel mensen die een order plaatsen voor de revolutionaire elektrische pick-up truck betekent dit maandenlang wachten in een digitale wachtrij, samen met duizenden anderen. Maar nu introduceert Tesla een oplossing in de vorm van de 'Cybertruck Skip The Line'.

Tesla eigenaren in het voordeel

Dit speciale privilege is echter niet te koop met geld. In plaats daarvan kunnen geïnteresseerden het verkrijgen door middel van 30.000 referral credits. Deze credits worden toegekend aan Tesla-klanten die nieuwe klanten aandragen voor het bedrijf. Als de doorverwezen persoon een Tesla koopt met behulp van de code van de klant, ontvangt deze klant referral credits als blijk van waardering.

Dit betekent dat potentiële Cybertruck-eigenaren nu hun vrienden en familie moeten aanmoedigen om een Tesla te kopen, zodat ze in ruil daarvoor een 'Skip The Line'-ticket kunnen verdienen. Hoewel dit wellicht enige scepsis oproept, is het een interessante nieuwe ontwikkeling.

Cybertruck Owners Club

Op het Cybertruck Owners Club werd deze nieuwe aanpak als eerste besproken, waarbij sommige Tesla-klanten hun ongenoegen uitten over de ontwikkeling. Ze vinden het niet prettig dat er nu een mogelijkheid is om voor te dringen in de wachtrij, terwijl ze zelf al lang op hun Cybertruck wachten. Ze vrezen dat degenen zonder zo'n 'Skip The Line'-ticket nog langer moeten wachten op hun voertuig.

Is het verstandig om meteen een CyberTruck aan te schaffen?

De vraag rijst echter of het wel verstandig is om als een van de eersten een Cybertruck te bezitten. Sinds de lancering van de elektrische auto in de Verenigde Staten zijn er klachten geweest over onder andere roestproblemen en een tegenvallende actieradius. Zoals vaak het geval is bij nieuwe auto's, kan het verstandig zijn om te wachten op een volgende versie waarin eventuele kinderziektes zijn verholpen. Desalniettemin is er een aanzienlijke groep consumenten die waarde hecht aan het zijn van een early adopter: het bezitten van een Cybertruck kan toch een statussymbool zijn, vooral in de Verenigde Staten.

Mijn conclusie

Dit is naar mijn mening weer het zoveelste handigheidje waarmee Tesla zich onderscheid van haar concurrentie. Het is iets kleins, maar het laat zien op welke slimme manier Tesla zijn auto's in de markt zet.

Laatste Tesla nieuws